Stöd kampen mot mental ohälsa.

Hellblade har överlag fått fantastiska betyg, inte minst här på FZ när Andreas delade ut fem av fem möjliga och kallade resultatet "lika tungt som mästerligt". Just den mentala tyngden och synliggörandet av mental ohälsa har länge varit ett uttalat mål för Ninja Theory.

Just denna dag konkretiserar man det ytterligare.

Idag, den 10 oktober, går nämligen vinsten av varje sålt exemplar direkt till brittiska organisationen Rethink mental illness som kämpar för att göra livet bättre för alla som lider av mental ohälsa. Teamet har just släppt en trailer som bygger på hyllningar – en så kallad "accolades trailer" – men istället för peppiga citat från olika publikationer visar man djupt personliga citat från spelarna. I det här fallet känns det förstås som lämplig sak att göra.

@basegnome: Tack. Jag hade gärna testat det och sätter upp det på min önskelista. Mitt problem är att jag har för stort spelintresse och för lite tid. I övrigt ser jag inga problem med mainstream inom varken musik, film eller spel, så länge det finns... 15/10 @Chomag: Håller med om att många fortfarande tycker "gaming" är barnsligt men tycker ändå de har gått framåt mycket. Och jag tror de bara kommer bli bättre när den äldre generationen försvinner( Inser att den mening får man att låta som jag vill dom ill... 14/10 @ZkilfinG: Du får en kort liten sammanfattning vad jag tycker om spelet. Precis som jag se tidigare så är de ett väldigt linjärt spel med enkla pussel och enkel combat. Fast jag tycker combaten men den har en massa combos man kan lära sig vilket gör att... 14/10 @ZkilfinG: Jo, precis det jag var inne på, är själv inget stort fan av genren, även om jag inte direkt avskyr den heller. Men just med Hellblade kände jag mig direkt lurad, då spelet inte alls liknade det spel som diverse förhandstittar eller recensione... 14/10 @basegnome: Tack. :) Jo det blev ett svar som blev både långrandigt och svävande, milt sagt. Men jag tycker att ämnet är så enormt viktigt som sagt och när jag sedan satt och skrev mitt inlägg, som mer liknande en uppsats modell mindre än en kort kommen... 14/10 Intressanta inlägg. Jag har själv inget emot walking simulators, om de berättar en intressant historia. Däremot vill jag gärna veta vad det är för typ av spel innan jag köper det och det är lätt att bli besviken om man har fel förväntningar. Det är någo... 14/10 @Chomag: Wow, förväntade mig inte att jag skulle få ett sånt långt och seriöst svar tillbaks. Måste säga att jag missförstod vad du menade med "glorifierad walking simulator". Trodde du menade att de var en walking simulator som fick alldeles för bra... 13/10 @basegnome: I know, precis därför jag kallade spelet för en slags "glorifierad walking simulator". Det är givetvis ingen regelrätt walking simulator, det finns spelmoment, tafatta strider, pussel, lite utforskning osv, men det är enormt linjärt och spel... 13/10 Jag håller med, men jag undrar ifall du kanske missförstår mig. Det Blizzard gör är jättebra, det jag menar är att de kunde göra så mycket bättre. Det KAN inte kosta så mycket för dem att skapa pets och mounts, det är inte så att de målar en Mona Lisa... 12/10 @Chomag: hej 👋 kommer bara förbi här för att säga att jag inte håller med den här personen. De är ett väldigt linjärt spel men de gör de inte till en "walking simulator" 11/10
Skicka en rättelse