Assassin´s Creed: Origins innehåller någon form av loot boxes, alltså lådor med hemligt innehåll som spelare kan köpa sig tillgång till. Men nu stillar Ubisoft oron för att det ska handla om mikrotransaktioner – innehållet i loot-kistorna kan enbart köas med spelvalutan, inte med riktiga pengar.

Det säger regissören Ashraf Ismail till Eurogamer. Loot-lådorna funkar som så att du vet vilken sorts föremål du kommer få, men exakt vilket det blir slumpas fram, och de köps från en kringresande säljare. Men det går alltså inte att köpa innehållet för riktiga pengar, till skillnad från exempelvis Middle-Earth: Shadow of War som fått hård kritik för just detta.

Ismail förklarar att man gör så här för att anpassa spelet till flera spelstilar. Vissa gillar att leta reda på exklusiva prylar genom att spela, men andra föredrar att pilla med de ekonomiska aspekterna.

Anledningen till att vi gör det här är för att vi redan för två år sedan såg att folk spelade på olika sätt. Det finns folk som gillar att ta sig till ett militärområde, infiltrera det, stjäla bytet och utrustningen och förhoppningsvis hitta unik eller legendarisk gear.

Sen finns en mindre grupp folk som nästan helt ägnar sig åt ekonomin, köpa och sälja prylar för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Och vi kände, det är ett okej sätt att spela - det är en del av rollspelandet, vi låter dem spela med ekonomin. Så, det är ett sätt att kunna köpa eller få några av spelets unika prylar.

Det kommer gå att bränna riktiga pengar via spelets inbyggda butik, t.ex. kostymer till huvudkaraktärren. Men Ismail försäkrar att vi kommer kunna spela till oss allt material som finns att köpa i e-butiken. Och så länge det handlar om kosmetiska ting och det finns gratisalternativ för att få tag på dem har åtminstone undertecknad svårt att klaga. Vad säger du?