OpenTTD och Tracks får konkurrens.

Tågstrategi har en speciell plats i många gamers hjärtan, och även om storhetstiden inföll på 90-talet bubblar det nu rejält i tågspelsgrytan. För ett par veckor sedan lanserades Tracks: The Train Set Game som early access på Steam. Det har nu fått sällskap av Mashinky, som hämtar inspiration från 90-talsförebilderna och som också begått early access på Steam.

Det handlar om att bygga ett affärsimperium med ett tågföretag som grund. 3D-världen slumpas fram procedurellt och tidseran sträcker sig från ånga till el och fossila bränslen. Målet är att optimera och tidsjustera så att tågsträckningen blir så bra som möjligt, och trevligt nog kan åtta personer spela tillsammans i multiplayer. Forskning, uppgraderingar och strategisk anpassning till rådande tidsera står på menyn, och inspirationen hämtas från 90-talets tågspel, främst Transport Tycoon. Tankarna går också osökt till OpenTTD, en gratis open source-variant av Transport Tycoon Deluxe.

Early access-versionen går loss på 23 euro på Steam och 25 euro om du köper direkt från utvecklaren.

Transport Fever är ett spel rätt bra spel i samma anda som finns på Steam... Den är rätt bra, scratched my itch när det kommer till TTD-spel. Och den har gått ifrån "tile" terräng, vilket jag tyckte var bra, mer realistiskt. 12/10 I Usa byggde man väl även om ifrån koldrift till oljedrift under 1940-talet eller liknade, för mig att jag läst att dom var i drift bra länge. Nån får gärna rätta mig. 11/10 Ångloken drevs till största delen av stenkol, vilket är ett fossilt bränsle, likaså torv. Men även vanlig ved som är ett förnybart bränsle kunde användas. 11/10 Med risk att låta tjatigt så har man faktisk använt trä som bränsle för ånglok. I USA har man gjort så enda fram till 1870-talet. Sök "wood steam trains" på google. 11/10 @marcus8958: det är släppt i Early Access och skaparen har sagt att det ska komma upp till 8 spelare multiplayer. När det händer är dock högst oklart. :) 11/10 OpenTTD är så stort och bra just för att det har multiplayer. Ser inget om multiplayer till det här spelet. 11/10 @Arcadia: Kanske är det så att spelets ånglok moderniseras genom forskning. Anledningen till att jag rättade dig var för att du rättade skribenten. Klart att det krävdes fossila bränslen för att driva ånglok. När skribenten skrev "ånga till el och fossi... 11/10 @Exxo: Jag omformulerar frågan: drevs 1800-talets ånglok, som avses i artikeln, av fossila bränslen eller inte? När man skriver "från ånglok till fossila bränslen" så menar man ju givetvis inte att 1800-talets ånglok drevs av kärnkraft. 11/10 @Arcadia: Ja visst, det är fullt möjligt. Läs om det här projektet, karbon neutral ånglok: http://csrail.org/newsroom?tag=Milwaukee%20Zoo%20Train Edit: Fast det var inte det jag menade som andra påpekade. 11/10 Kärnkraft kan göra det utan problem. 11/10
Skicka en rättelse