Regissören tror ändå att det blir en "unik upplevelse".

Ashraf Ismail regisserade Assassin's Creed IV: Black Flag från 2013; ett spel många anser var det senaste riktigt lyckade i serien. Den goda nyheten är att Ismail även regisserar Assassin's Creed Origins. I en färsk intervju med Xbox Achievements (via Videogamer) är han närmast blygsam.

We're not reinventing quests, we're not reinventing some of the concepts that we have, but the way they're built, the way they feel, the way they come together, should give a unique experience.

Our ultimate goal is for players to say, okay, it kind of maybe looks like AC and feels like an authentic AC game, but somehow the experience is unique and different, and I've never played it before. That's our aim.

Ismail gav ju oss Black Flag, så han vet ju hur man skruvar till serien. Det vore ju inte heller Assassin's Creed om vi inte fick en säsongsbiljett och en mindre parad med dlc. Ismail berättar i videon undertill om vad vi kan vänta oss – både gratis-dlc och betal-dlc. Däribland två storytillägg, nya platser och mytiska bestar. Vi verkar med andra ord vara ha att göra ett bra tag framöver.

Jag tycker att Black Flag är ett av de bättre AC, mest tackvare storyn. Men jag håller med dig om att kontrollerna blev bättre i både Unity och Syndicate. Mest på grund av separata knappar för att smyga och att klättra neråt. Änterhaken i Syndicate var... 12/10 @Smoo87: Menar att animationerna inte flyter ihop utan bägge gör en rörelse, sedan avbryts abrupt den långsammaste rörelsen och startar en "aj!" animation istället. Gamla AC flyter på med blockeringar och dylikt, medans Dark Souls esque strider är anima... 12/10 Jag tror faktiskt på detta. Unity var väl okej efter många patcher men ändå hyfsat själlöst. Har inte ens orkat titta på Syndicate och efter Black Flag orkade man inte med Rogue. Känns som ett riktigt trevligt spel att lira på 4K TVn med surroundsound... 12/10 @Makkapakka: stridssystem random ala dark souls? Finns inget random där? Vad talar du om? Du gör attacken/animationen som tillhör kombinationen du gör. Eller menar du att fienden inte har en förutbestämd attackkedja, utan väljer attacker beroende på fle... 12/10 @breahl: Ja svalt intresse. Tycker inte det är något jätte drag bland spelare om det här spelet faktiskt. Jasså? Jag är tveksam. Men vi får väl se om Ubisoft lyckats fräscha upp Ass Creed serien. 12/10 Svalt intresse? Detta är nog bästa spelet som kommer i höst. 12/10 Var intressant tills jag såg skadesiffror segla över fienders huvud samt stridssystem som inte flyter längre utan är random animationer mot varandra alá Dark Souls. 12/10 Man är lite nyfiken på hur det här spelet kommer tas emot. Ubisoft har ju haft lite uppförsbacke på senare tid. Trots vassa betyg för ex watchdogs 2 så gick det ju inte så bra för spelet tydligen och det verkar vara rätt svalt intresse för detta spelet... 12/10 Fastnade aldrig för Black Flag främst för att jag var kass på att styra o skjuta med de stora skeppen. Avskydde även att man inte kan huka sig manuellt i Black Flag o alla tidigare AC spel. Jag tycker mest om AC Unity och AC Syndicate. Det gjorde massor... 11/10 Är det standalone DLC de menar eller måste man ha kvar spelet för att kunna spela DLC paketen som kommer? Till Black Flag fanns det standalone DLC (Freedom Cry) som inte krävde att man hade originalspelet installerat fortfarande. 11/10
Skicka en rättelse