PUBG fortsätter slå rekord på löpande band.

En gång för längesedan (okej då, för drygt tre veckor sedan) slog Playerunknown's Battlegrounds ett imponerande rekord. Dota 2 hade som mest haft 1,29 miljoner spelare samtidigt på Steam, men det förpassade PUBG till historieböckerna. Och man har fortsatt skriva historia.

Den 25 september nådde man 1,5 miljoner Steamspelare samtidigt och i helgen var man farligt nära drömgränsen på 2 miljoner med 1,96 miljoner. Vi frågade: "Någon som INTE tror Battlegrounds spränger tvåmiljonersvallen nästa helg...?" Vi hade fel. Det blev tidigare än så.

Gamespot med flera rapporterar att drömgränsen är nådd och att över två miljoner spelade PUBG samtidigt idag. Early access-kometen fortsätter således att forsa fram utan hejd. Återstår att se vad för slags rekord vi rapporterar om härnäst – för fler blir det.

Klart det växer när det är nytt. Det är så det brukar vara, men det är också ett Early Access-spel och de brukar dö ut ganska rejält innan de blir färdiga. En anledning att det har blivit så populärt är ju för att alla pratar om det överallt. Alla vill... 12/10 Uppenbarligen inte. Det växer på ett sällan skådat vis. Det släpptes i mars, och var väldigt dåligt optimerat då, ja. Men idag är det fullt spelbart och fungerar tonvis bättre. Många av problemen är utsuddade eller förbättrade - måhända att det finns... 12/10 Avedagreat: Haha. Angående spelet: Jag förstår inte heller hur detta kan ha blivit en sådan succé. Visst, det är lite likt CS i den bemärkelsen att du som nybörjare har en chans att få överleva en längre stund beroende på en hel massa saker. Däremot ska... 12/10 Testat Fortnite Battle Royale? Jag och mina polare kör det i princip varje kväll. =) Det flyter på grymt bra och har en rätt rolig twist på spelkonceptet, det är dessutom helt gratis. 12/10 Folk tröttnar snart på det. 12/10 Enbart på PC än så länge har jag för mig. 11/10 Har inte haft någon aning om detta spel från nu. Jaja och det är beta än, vilken platform för detta spel då? 11/10 @Hecce: duger inte PUBGs first person för dig? :D men kan hålla med. Fixa mekaniken och optimeringen innan annat lull som leaderboards, kosmetiska föremål osv. 11/10 Egentligen är det helt ofattbart hur det kunnat bli så populärt med tanke på hur fruktansvärt dåligt optimerat det är och alla buggar som finns. Missförstå mig inte, jag gillar spelet i sig, närmare 500 timmar och de är väll först nu de senaste 100 timm... 11/10 Inväntar på att en vettig utvecklare gör ett Battlegrounds lir innan jag hoppar på! :) 11/10
Skicka en rättelse