Respawn Entertainment har i dag avslöjat sitt nästa projekt – ett krigsspel för Oculus Rift. Vi får varken namn eller konkreta detaljer än, men i en video gör utvecklarna sitt bästa för att pumpa upp vårt intresse för titeln, som är tänkt att dyka upp under 2019.

Utvecklarna låter förstå att kombinationen krigsspel och virtual reality ger en intensiv, inte nödvändigtvis behaglig känsla av att vara på plats på slagfältet. Rädsla, adrenalin och ilska nämns, liksom skräck och inlevelse. Studiogrundaren Vince Zampella säger att man vill förmedla den spänning och paranoia en soldat upplever på slagfältet, och projektet beskrivs som mer realistiskt.

Respawn bildades av de forna Infinity Ward-cheferna Zampella och Jason West, två viktiga krafter bakom spelserien Call of Duty. Med Respawn har man gjort två Titanfall, och det nya VR-spelet ska varken ha något med studions befintliga projekt att göra (Titanfall och ett Star Wars-spel).

Det är onekligen intressant för VR-segmentet när en så stor utvecklare som Respawn kliver in och gör ett vad det verkar seriöst och storväxt spel. Inte minst när prislappen på Rift krymt avsevärt - se Prisjakt-rutan nedan.