Nintendo levererar igen.

Två veckor innan Super Mario Odyssey lanseras har den första recensionen dykt upp. Det är brittiska speltidningen Edge som har exklusiv rätt att vara först, och det ser ut som att man förärar vår gamle vän med högsta möjliga betyg – 10 av 10.

Tidningen når sina prenumeranter en dag senare än vanligt, vilket man var tvungen till för att följa kraven i ett "exklusivt embargo", skriver man i en tweet. Men det har dykt upp en bild av vad som tycks vara betyget, skriver Nintendo Everything och tillägger att Edge delat ut högsta betyg blott 19 gånger genom sin 24-åriga historia, senast till Zelda: Breath of the Wild.

Fler recensioner av Super Mario Odyssey lär dyka upp inom en vecka eller så. FZ skaffar själva sina Nintendo-spel så vår recension läser du några dagar efter att spelet släppts.

Håller med om att Super Mario 3d world var väldigt underhållande, men som 2.0 säger brukar det vanligen inte räknas in i raden av "riktiga" Mariospel. Vilket ju iofs är en ganska konstig diskussion, men i alla fall. Sen gällande Galaxy så tycker jag per... 13/10 Oftast inte då det inte är ett "Mario 3D spel". Det spelas mer som 2D liren fast man rör sig i 3D. Spelet är inte lika öppet och fritt som många av de andra spelen. Personligen tycker jag väl inte att Galaxy var det heller. Men ja, vissa räknar det inte... 13/10 @Birkovic: Räknas inte Super mario 3d wörld till riktiga super mario? Det tycker jag i alla fall var riktigt roligt men även ganska enkelt att springa igenom. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1997676 13/10 För er som tycker Mariospelen är lätta måste ni i första hand prata om "new super mario serien" eller? Senaste "riktiga" spelet var ju galaxy 2 och jag vill minnas att det var rejält utmanande. På det där bästa sättet att man vet att spelkontrollen är... 12/10 @Erenthal: Gillar utmaningar, så mycket mer givande/rewarding när man lyckas, förmodligen därför ja gillar svåra spel och similatorer också :) 12/10 @Erenthal: jo det håller jag med om. Vissa spel var löjligt svåra pga dölja kort spel eller extremt.repetiva.spel :) Men när.vi tänker på mario så är mariospelen idag busenkla förr var det lite utmaning iaf :) 12/10 Varför tvekar du på 10/10? Tidigare Mario-spel har levererat förstaklassigt gameplay, och Odyssey ser ju ut att vara Nintendos största satsning på Mario-serien sen Mario 64. 12/10 Det är inte helt fel att säga att äldre spel, särskilt från NES-generationen var svårare. Det var dom, till och med bullshit-svåra. Men var det bra? Ofta var den enorma svårigheten bara ett sätt att dölja att spelen ofta var extremt korta, och så jävla... 12/10 @Molotov: du kanske har rätt. Så länge det är som World är jag nöjd. Lagom utmaning, men extra utmaning om man ville hitta alla olika vägar. 🙂 12/10 @Maysay: nej kanske inte för vissa men upptäcker idag att mario i första hand vänder sig till barn och dom kan efter ett tag bli bra på mario men sätter man dom sen framför Nes varianterna så kan det bli så svårt att dom ger upp. Det borde betyda mer... 12/10
Skicka en rättelse