Phil Spencer är pessimistisk, men väljer också att hylla stödet från Nintendo.

Crossplay mellan Xbox One och Playstation 4 – eller snarare avsaknaden av det – har varit en het potatis på sista tiden. Sony har sagt nej, medan Microsoft velat sjunga "Kumbaya" och att alla ska få spela med varandra, oavsett plattformsbarriär. Phil Spencer ser dock inte ut att få ta ton snart.

Xboxchefen berättar för Gamespot att de för ständiga samtal med Sony, men det verkar gå sådär.

I have a real struggle making comments about their motivation or timelines. [...] I don’t think everybody is taking that same approach to the ecosystem. So I’m never going to call anything a lost cause but I think some of the fundamental reasons and certain scenarios, they’re not really going away. So I don’t know what would change.

Nintendo verkar vara en betydligt bättre kompis än Sony, om vi ska tro Xboxchefen. Spencer hyllar Nintendo och passar samtidigt på att ge Sony och Playstation 4 en gliring.

We talk to Sony all the time. With Minecraft on Playstation, we have to be one of the biggest games on their platform in terms of sales and gameplay. Same with Nintendo. The relationship with Nintendo on this front has been strong. They’ve been great supporters and we continue to collaborate with them. But I think Sony’s view is different. They should talk about what their view is...

Som jag skrev i en annan tråd: Vete F om argumenten emot crossplay stämmer. Dom kan ju tillsammans sätta upp regler för vad som skall ske, var nu de är rädda för att tappa kontrollen någonstans. Angående chatten så måste det väl finnas sätt att kontroll... 13/10 Skälet till att jag skulle vilja se crossplay är för att jag har kompisar som föredrar en konsol tex ps4 för kontrollens skull/design och exklusiva titlar. Samma sak tänkte jag för min xbox one. Jag föredrar xbox kontrollen sitter mycket bättre i mina... 13/10 @blackidus: Så du vill sälja din konsol bara för att det inte kommer moddar till Bethesda? Du betalar minst lika mycket för att spela online till Xbox också. 13/10 Sony är likadan kompis som MS var under förra generationen. Detta är bara ett PR spektakel från MS sida för att sprida lite negativitet mot deras största konkurrent. Eller så kanske de är även är ett desperat försök till att fylla serverna/matcherna på... 13/10 TråkSony!! Har hoppat mellan Playstation och Xbox på alla generationer och varit mest Sony fanboy. Men senast "ragequittade" min PS4 och köpte en Xbox One, efter värdelös support från Sony då den strulade hårdvarumässigt. 13/10 Nä PS4 är min sista Sony konsol, nästan så an överväger och sälja den för att köpa en Xbox istället. Dem har ju gång på gång visat att dem inte bryr sig eller lyssnar på sina spelare, var ju samma historia med moddar till Bethesda spelen. Sony håller... 13/10 @Ahris: Samma sak för rocket league då eller? Dumma Microsoft! Nä, gällande crossplay så är det faktiskt bara Sony som är bad guy. 13/10 Fattar inte varför SONY trögar sig och skapar badwill. Har tröttnat på att betala extra för att spela online på konsol när det redan är gratis och bättre på PC 13/10 Jo för servrarna på Xbox sidan blir säkert tomma när de kan spela med folk på både PC och Switch. Tråkigt för playstation spelarna som blir låsta till folk på samma plattform. Jag förstår varför sony beter sig som de gör men för oss som spelar på konsol... 13/10 Kan garantera att en deal om crossplay för Minecraft innebär att MS kräver att Sony drar ner byxorna på något sätt, att ta upp förhandlingarna i media på det här sättet handlar bara om att pressa Sony genom att försöka vända kunderna emot dem. 13/10
Skicka en rättelse