26 timmar spelmys för ett gott ändamål.

Spelhjälpen är tillbaka! Från imorgon klockan 10:00 till söndag klockan 12:00 serveras vi ett smockat schema där vi bjuds på gammalt (Game Boy-spelande), nytt (The Evil Within 2 under spöktimmen mellan lördag och söndag), demonstrationer av kommande spel från bland andra Bandai Namco, historielektion, Destiny 2-raid och mycket annat.

Och allt görs för ett gott ändamål. 2015 samlade Spelhjälpen ihop nästan 125 000 kronor till Läkare utan gränser, i fjol fick Ung cancer strax över 120 000 och i år går pengarna till Kvinna till kvinna som jobbar för kvinnors rättigheter i 20 olika länder. Återstår att se hur stor summan blir.

Innehållet var cringe-level dåligt imo. Men det kanske blir bättre framöver, den som lever får se. 17/10 Är det på riktigt!? :O Jag trodde först att det här var ett dåligt skämt! 16/10 Känns som den här välgörenhetsrörelsen har en helt annan baktanke än Games Done Quick (GDQ)? Ta namnvalet GDQ vs. Spelhjälpen - det ena namnet trycker på att underhållningsvärdet är att presentera speedrunning (av de bästa i världen), medan pengar för... 16/10 Den här insamlingen fick ihop 50k ungefär. Det är en fin grej, men ärligt talat så lär det inte göra så mycket mer än att få de som donerade och arrangerade eventet att känna sig lite bättre, kommer göra föga för de utsatta man faktiskt vill hjälpa. För... 15/10 Om det är vad du får ut av det jag sa, så plz scrolla vidare du lär ha problem att knyta skorna och gå och tugga bubbelgum samtidigt. 15/10 De får göra vad fan de vill, men de lär ju inte förvänta sig något stöd om de skall vara sexistiska, iaf inte från mig. Skall man syssla med välgörenhet, speciellt när det handlar om flyktingströmmarna kan man ju se till hela strömmen och inte segregera... 15/10 Ja det är fritt fram för mig att göra det. Varför är det patetiskt att kritisera vad en grupp människor väljer att samla in pengar till? 15/10 @Pecman: Fritt fram att starta en egen insamling för valfri välgörenhetsorganisation. Att du ens kritiserar vad en grupp människor, på ideéll basis, väljer att samla in pengar till är patetiskt. Vänligen skit ner dig. 15/10 Varför ska man ge pengar till kvinnor som får stryk? Finns vettigare saker att ge pengar till, t.ex. alla miljontals som fortfarande svälter i världen. 15/10 Ingen god gärning går ostraffad... 15/10
Skicka en rättelse