Ska leda till mer pengar för välgörenhet.

Mediagiganten IGN har köpt Humble Bundle, företaget som gjorde sig ett namn genom att erbjuda knippen av indie-spel till ett pris som köparen fick avgöra själv. Det har visat sig vara ett framgångsrikt koncept och eftersom köparen dessutom kan välja hur mycket av pengarna som ska gå till välgörenhet, har det således lett till att hundratals miljoner dollar hittat till olika välgörenhetsprojekt.

På senare tid har Humble Bundle utforskat andra möjligheter utöver dessa välgörenhetsknippen. Vi skrev tidigare i år om företagets ambition att själva distribuera spel och de har lanserat såväl en traditionell e-handelslösning och en prenumerationstjänst. Enligt Mitch Galbraith från IGN ska uppköpet inte heller innebära några direkta förändringar i Humble Bundles affärstrategi:

"If it's not broken, don't fix it. The idea is just to feed them with the resources they need to keep doing what they're doing".

Humble Bundle ska alltså fortsätta att arbeta självständigt även i framtiden, med visst stöd från IGN i syfte att öka omsättningen och resultera i ännu mer pengar till välgörenhet. Hur detta ska gå till förtäljer inte historien, ännu.

@Monsterfrukost: "Nytt fejs" vet jag väl inte men hon har väl gått ner en massa i vikt vilket även gör att hennes ansikte ser smalare ut? Eller har hon förändrat sitt ansikte på nåt annat sätt? Man känner ju igen henne, fast hon ser mycket smalare ut i... 15/10 Jag har då alltid gett 90% till utvecklarna och 10% till humble bundle, nu lär väl allt gå till utvecklarna från mig i fortsättningen. 15/10 @Pawbelolkaf: Lugn nu :) Jag brukar oftast köpa den nivån där man ska slå genomsnittet. Ibland om jag redan har det mesta så nöjer jag mig med den billigaste nivån för en dollar. Jag hade nog varit snålare om pengarna inte gått till välgörenhet dock. 15/10 @Banjo: ja om man vill vara så snål att man inte kan betala 5-8 dollar för kanske 7 andra spel, i det stora hela skulle du få alla för 1 dollar inklusive dom för 5 - 6 eller 7 - 8 dollar. Det är ju för tusan ingenting 15/10 Detta. Jag väntar bara på att IGN förstör något fint, kan inte förvänta mig något annat. 15/10 Hon har skaffat sig ett nytt fejs. Och angående uppköpet i nyhetsnotisen. Detta är egentligen fel. Varför ska en hemsida som recenserar spel köpa upp en hemsida som säljer spel? 15/10 Vad har hänt med Anna Book? :) 14/10 Ha en trevlig helg. 14/10 Med andra ord går du in bland kommentarerna, kastar ut någon generisk kommentar om hur en stor organisation är ond, saknar belägg för ditt påstående och blir defensiv när någon frågar. Starkt jobbat. 14/10 Det där får du självmant gräva vidare i om du är ute efter och övertygas om någonting. Min tanke var aldrig att vända på någons säng och be dom tycka som mig. Jag tänker då inte ge ifrån mig pengar till IGN eller deras ägare, då jag tycker att dom är... 14/10
Skicka en rättelse