Ja, du kommer känna dig en smula äldre.

Här är ett klipp från SVTs öppna arkiv med reportrar Hans Hedelin och Jarl Alfredius som kommer få det att kittla till ordentligt i nostalgitarmen. Vi tar en titt på fenomenet Nintendo som under tidigt 90-tal lyckades skrapa åt sig närmare 90% av tv-spelsmarknaden. Dubbelt så stora som självaste Lego vid samma tidpunkt, kan man tänka sig?

I inslaget som du kan se här får vi bland annat höra Owe Bergsten som först banade väg för Game & Watch i Sverige, men vi får även se och höra Per Sparre från Leksakshandlarnas Riksförbund och Gunilla Bodin från Barnmiljörådet tala sig varma (nåja) om den japanska tv-spelsjätten.

Länk till inslaget: Öppet arkiv

@Banjo: Ja fy sjutton. Klarade rush n attack först långt senare med save states. Mest för att se hur hela spelet var då det blit ca 100 gånger lättare att klara 16/10 @Nilos: Ja, tiden är ur led bildligt och bokstavligt talat. I takt med att jag blir allt äldre, börjar även uttrycket "det var bättre förr", kännas mer naturligt och rätt, något som jag aldrig hade trott jag skulle känna mig bekväm med att yttra för bar... 16/10 Till och med USA's egen president vill dra in sändningstillståndet för de han inte tycker om. 15/10 Ahh 1990, Jarl Alfredius som ett säkert, grått, och klassiskt nyhetsankare som allvarligt och utan trams förmedlar nyheter på SVT's Aktuellt. Ett SVT som då fortfarande förmedlade EGNA nyheter, hade reportrar utsända världen över och inte köpte in nyhet... 15/10 Jag lånade det av en kompis fast långt senare. Han tyckte att det var konstigt att jag inte klarade det lätta spelet men däremot klarade det svåra spelet. Jag lånade Shadow Warriors av honom samtidigt och det klarade jag. Men i Rush n Attack så får man... 15/10 Rush n Attack släpptes när Sovjet fortfarande fanns och Soviet Strike släpptes när Sovjetunionen hade upplösts. Bakochfram. 15/10 Underbart att kunna ringa en support som hjälper en direkt i spelet! 15/10 Minns den tiden då man satt ett gäng polare hos en kompis eller hemma hos en och lirade ihop på samma konsol, det var tider det. Nu ska alla vara så hightech och lira så kallat"online" med polarna 😂 15/10 Vilka minnen! :D 15/10 @Zymac: Haha, jag gick med typ 92-93 så de tidningar som du tänker på måste vart de allra första utgåvorna kanske, jag fick Nintendo Magasinet men de va ganska färgrika då och inte mycket Arthur Ringart ;) 15/10
Skicka en rättelse