Vilken värld vi lever i!

Marknadsföringsteamet bakom Wolfenstein lyckades reta extremhögern redan för några veckor sedan när de gick ut med kampanjen #nomorenazis på Twitter. Visst, det är en extremt liten minoritet som blir upprörda över en sådan sak och vi kände därför att det inte var någon idé att skriva om det. Wolfensteins Twitter-konto verkar dock inte klart med att strö salt i nazistsåren eftersom de nyligen la ut detta.

Och jo, det är fortarande en liten minoritet människor som blir upprörda över detta, men det är intressant att även andra minsann måste påpeka att det är fel att slå oliktänkare i fejset.

@Dizzz: Vad jag menar kortfattat är att människor gärna ändras åsikt och värdegrund när det passar. Det är när någon som påstår sig vara eller tillhöra en ideologi jag skrockar, för ingen följer någon form av ideolog till 100%. Alltså människor hycklar,... 20/10 @Jaxalot: Vad som definierar vem som är kommunister och vem som är nationalsocialister är rent och skärt definitionen av sagda ideologier. Om man har sympatier för den ena eller den andra så är man per definition en kommunist eller en nazist. Precis som... 20/10 @xtrem11: Nej. Du missförstod det hela. Dizz påstod han kunde styrka nazismens existens med hjälp av forskare och historiker. Jag har inte påstått något om genetisk nazism. (?) Vad jag menar med att man inte är 100% utav vad man nu vill kalla sig, är... 20/10 @Jaxalot: Du drar in forskning som om forskare ska diskutera vem som är 100% nazist eller inte. Jag tror inte att forskare skulle ägna sig åt en sån forskning eller diskussion. Därför tog jag upp genetik, för det har inte med genetik att göra, det är... 19/10 @Dizzz: Det finns ingen organiserad nazism med stöd ifrån demokratiska republiker eller monarkier. Det är en mindre intelligent grupp som får mer utrymme att sprida terror tack vare människors naivitet. Nej inte förkastas, utan förlöjligas och bemötas... 19/10 @Jaxalot: Okej? Så det faktum att det finns självutnämnda Nationalsocialister samtidigt som historiker påpekar att dessa existerar ska alltså förkastas enligt dig? Sedan om man hyser nazistsympatier så är man en nazist precis som de som hyser kommunisti... 19/10 @xtrem11: Jag vart inte den som drog in forskning. En TYP av självutnämnda nazister finns. Precis som alla ideologer och hittepå. Som sagt, ingen är 100% något och vi människor är glada för att dela in oss i grupper byggt på social hierarki som funnits... 19/10 @Jaxalot: Du behöver inte göra det så komplicerat att du drar in forskning i det. Nazister finns men har inte den makt som de hade under Hitlers ledning. Det är inte något genetisk, det bygger på miljö. 19/10 @Dizzz: Forskare kommer aldrig kunna svara på om någon är nazist eller enbart har nazzetankar. Ingen är 100% något. Precis som du inte är 100% säker i ditt argument. Jag har en encyclopedia kring beteendevetenskap kring politisk tillhörlighet om du nu... 19/10 Så är det. När Al-Quida splittrades så uppkom IS och när IS splittras så kommer antingen Al-Quida eller någon liknande organisation ta över. Det är här man måste vara pro-aktiv istället för reaktionär. Utbilda målgruppen för extremism och hoppas att det... 18/10
Skicka en rättelse