Med tanke på Battlegrounds enorma succé, och avslöjandet att man tänker släppa spelet till Xbox One, är det många som har undrat om löftet om att släppa version 1.0 innan årsskiftet kommer att hålla. I ett inlägg på spelets Steam-forum bekräftar dock utvecklarna Bluehole att man, med 11 veckor kvar av året, ska lämna Early Access innan 2017 är slut.

Man ämnar också få ut den första versionen av spelet på Xbox One innan nyårsklockorna klämtar, vilket blir succéns första nedslag på konsoler. För att nå dit behöver man dock testa både det nya rörelsesystemet, som bland annat ska låta dig hoppa över lägre hinder på enklare sätt, och den nya ökenkartan. Därför kommer dessa att dyka upp på de publika testservrana i slutet av oktober eller i början av november.

Bluehole räknar med att de kommer behöva testa de nya funktionerna under tre faser och kommer under denna period inte släppa några övriga patchar för spelet. En lite uppdatering ska dock gå ut i veckan med följande punkter.

Gameplay

  • Decreased the Starting Island item spawn levels in order to adjust the item balance on the Northeast side of Erangel

Bug Fixes

  • Eliminated the fire animation and effect that occured in the Starting Airplane when a player was on fire from a molotov cocktail

  • Fixed a bug that enabled a character to hold a main weapon and frying pan simultaneously

  • Fixed a spectator mode bug of flickering weapon UI icons