... svårt att säga, men vi gör ett försök.

I dag släpps Gran Turismo Sport, vilket inte bara är den gamla racingseriens PS4-debut utan också det tredje tunga racingspelet på mindre än en månad. Tillsammans med Project Cars 2 och Forza Motorsport 7 har bilspelsälskare tre kandidater som sliter i deras betalkort.

För den som inte tänkt köpa alla tre är den stora frågan vilket man ska välja. FZ har förstås recenserat alla tre, och vi har delat ut en trea i betyg och två fyror.

En bredare bild får du genom att kika på vad den samlade kritikerkårer anser, förslagsvis genom Metacritic och Opencritic som samlar mängder av recensioner. Man översätter alla betyg till en 100-skala och får fram ett snittvärde, och Metacritic låter också användarna sätta betyg (1-10-skala). Och så här ser det ut:

Project Cars 2

Betyg

Metacritic (recensenter)

Ca 85 av 100 (PS4: 83, pc: 85, Xbox One: 86)

Metacritic (användare)

Användarbetyg – 6,0 av 10 (PS4), 7,3 (pc), 5,5 (Xbox One)

Opencritic (recensenter)

82 av 100 (baserat på 70 recensioner)

Forza Motorsport 7

Betyg

Metacritic (recensenter)

Cirka 84 av 100 (Xbox One: 86, Pc: 82)

Metacritic (användare)

5,6 av 10 (Xbox One), 3,3 (pc)

Opencritic (recensenter)

84 av 100 (71 recensioner)

Gran Turismo Sport

Betyg

Metacritic (recensenter)

76 av 100 (finns bara till PS4)

Metacritic (användare)

6,7 av 10

Opencritic (recensenter)

76 av 100 (12 recensioner)

Som synes är det extremt jämnt mellan Project Cars 2 och Forza 7, medan GT Sport inledningsvis sladdar efter (det har fått många färre recensioner, men det känns osannolikt att snittet stiger till de båda andras med tiden).

Dessa snittsiffror är som vi alla vet ingen absolut sanning, utan mer en antydan om kritikernas sammanlagda tyckande. Läs de enskilda recensionerna, och inte minst de olika betygsdefinitionerna, om du vill grotta ner dig i varför ett visst spel fick ett visst betyg.

Om du är missnöjd med dessa tre titlar finns ytterligare ett gäng bilspel att hålla koll på. Utmärkta Dirt 4 släpptes i våras, habila F1 2017 i augusti, och snart väntar Need for Speed: Payback (10 november) följt av Wreckfest innan årsskiftet. Om gudarna vill.

Tar man sig tid och lyssnar på de seriösa recensionerna, ex av Emptybox, så är de överlag nöjda med Pcars 2 och att det är mer realistiskt än PCars. Den ökade realismen innebär naturligtvis också att handkontrollmuppar inte kan ralla runt som i Forza.... 19/10 @Theo B: Läser man några recensioner så förstår man snabbt varför. Folk köper spelet, kör ett varv med handkontroll, håller full gas runt kurvorna och går sedan och skriver en recension "unplayable" 1/10. Jag har inte hört något riktigt negativt från... 19/10 Att project cars 2 inte har mer än 7.3 av användare är rätt allvarligt med tanke på att det inte har mikrotransaktioner som forza. Har kollat på videor, märker att ljudet är rätt dämpat, men har inte hört något annat dåligt än det. Sedan undrar jag hur... 19/10 I och med att banorna är skapade i verklig skala och bilarna kör i verkliga hastigheter så är ju farten i förhållande vad du ser "äkta". Om du vill ha mer artificiell fartkänsla så finns ju motion blur, ökad field of view, samt några inställningar för... 19/10 Petter på GameReactor tycker fartkänslan i Project Cars 2 inte var nå vidare. Vad anser ni här på FZ o forumet.? Duger den.? Är sugen på spelet till Steam men velar lite pga den grejen. 18/10 @Nimafor: vi har en "Skicka en rättelse", ligger under kommentarerna. Inte för att det behövs (http://runeberg.org/saol/11-6/0202.html) när jag skriver, det är mer av kosmetisk natur. Nån som sett min höga häst förresten? 18/10 Jag tycker att Forza 7 har bättre körkänsla än Project Cars 2. Men jag gillar båda. Och Dirt 4. Alla tre har mycket innehåll och supersnygg grafik. Men till Forza 7 har jag inte köpt microtransactions, och kommer heller inte att köpa. 18/10 Tja, F1 spelen kanske är habila (kanske en ny förkortning på har bilar)? sorry Tomas, kunde inte motstå :) Ni verkar inte ha någon "skicka rättelse på artikel" som Swec har. 18/10 ..."utmärkta Dirt 4"? Har vi verkligen spelat samma spel? 18/10 Project cars 2 är nu mitt liv 18/10
Skicka en rättelse