Valve-chefen kvalar in på Forbes lista över de rikaste personerna i USA.

Gabe Newell, som fått smeknamnet Gaben av alla miljontals Steam-användare, är jätterik. Han har så mycket pengar att han kommer på plats 97 i tidningen Forbes lista över de mest förmögna personerna i USA. De beräknar att han är god för strax under 45 miljarder kronor.

Newell var med och startade Valve 1998, efter att tidigare arbetat på Microsoft där han ska ha tjänat tillräckligt med kapital för att starta Valve och finansiera utvecklingen av Half-Life ur egen ficka. Han är en stor knivsamlare, vilket känns passande då många av hans miljoner garanterat kan tillskrivas handeln med just vässade blad i Counter-Strike: Global Offensive.

Beror på. Har en person jobbat för sina pengar så har ingen rätt i hela världen att hata personen, oavsett vilka summor. Gabe Newell använde sina privata tillgångar från Microsoft för att finansiera Valve t.ex. Alla pengar han har fått genom Valve har... 22/10 @nils45: Det ser faktiskt ut som om han gör på daglig basis...ja allt utom HL3 delen då. Äckligt mycket pengar borde göra att man skäms. Vad ska en privatperson med miljarders miljarder till? Genuint hat gentemot människor med orimligt mycket pengar.... 21/10 Inte rik nog för att klippa sig.. 21/10 Jag vet inte jag, vettefan om det är något man nödvändigtvis är bra på eller lämpad för bara för att man har mycket pengar. Han är bra på och intresserad av mjuk och hårdvara framförallt inom spelindustrin. Tror inte det är så lätt att översätta det til... 21/10 Nästan oargumenterbart hade han varit mycket mindre rik. För övrigt - då vissa pekar på CSGO-knivar, DOTA-hattar och liknande som källan till rikedom så, även om dom säkert är så att dom tjänar massvis med pengar från dem sakerna, att dom intäkterna kna... 21/10 Med den galet stora summan pengar så är man en total douchebag om man inte tävlar med Elon Musk med att försöka rädda Jorden och förbättra framtiden för mänskligheten. Han behöver dessutom sätta igång ASAP, för han ser ut som en promenerande hjärtattack... 21/10 Istället matar han framtidens generation med destruktiva spelbeteenden, alltså "gambling"... 20/10 Han ser nästan ut att kunna vara Peter Harryson och Ebbots kärleksbarn. Huh.. 20/10 Tycker synd om honom, ska genast ta och ge honom mer pengar! 20/10 Inte direkt som att de är bra på att göra spel, snarare att de skulle kunna visa folk hur man bygger en marketplace för spel. 99% av deras utveckling går till Steam, de har kort och gott inte tid att göra spel. Där av anledningen till att de inte har... 20/10
Skicka en rättelse