Många gånger större än Netflix, HBO och de andra.

Att titta på när folk spelar via tjänster som Youtube och Twitch blir allt populärare. Undersökningsföretaget Superdata konstaterar i en färsk rapport att gaming video content, som det kallas, nu når 665 miljoner människor – mer än dubbelt så många som USA:s hela befolkning. Gaming har därmed fler tittare än de traditionella stremingtjänsterna Netflix, HBO, Hulu och ESPN tillsammans.

Rapporten fastslår att Youtube har 517 miljoner gaming-tittare, och Twitch når 185 miljoner. Som jämförelse är HBO den största traditionella tjänsten, med 134 miljoner prenumeranter.

Helt i strid med nidbilden av gamern som en ung man med acne menar rapporten att hela 46 procent av tittarna är kvinnor. Dessutom är det en publik med bra inkomster: USA-tittaren tjänar i snitt 58 000 dollar om året. Superdata spår inte helt förvånande att det här är en publik som inom kort kommer locka drivor av annonsörer.

Redan i år spås branschen tjäna 4,6 miljarder dollar på området, vilket är mer än Bundesliga och La Liga, de tyska och spanska proffsligorna i fotboll som får nöja sig med att tjäna 3,58 respektive 3,2 miljarder dollar var.

Haha, javisst ska man ändra kriterierna så är allt smidigt. Men den fotboll man ser på TV som det handlade om här är ju inte 5-mannafotboll på en parkering i Säffle, eller hur? Miffon. 21/10 @Witchfinder: "Jag kollar på grejs" ska du nog undvika. Låter som du installerat dolda kameror eller står med kikare på balkongen ;) För alla som är under 30 tror jag inte att du behöver förklara dig alls, alla fattar vad du menar om du säger att du kol... 21/10 Va, så avancerat? Nä, man kör så klart igång FIFA 18 :D 21/10 @Mortaigne: det går att spela utan domare man behöver inte boka plan och man kan spela fotboll med färre än 11 pers per lag 21/10 Precis. 21/10 Minns tiden då man kunde ha i en spelsession i timmar, utan några som helst ansvar för andra en sig själv att ta hand om. Torsk blev jag på Fallout 3, så mycket tid man har lagt på det spelet. Idag småbarnsfarsa, dygnspass på jobbet. Min sambo är en ant... 20/10 Skulle behöva lite hjälp med terminologi. Jag "kollar nästan aldrig på nåt", aldrig tv, sällan film, nån gång dokumentärer på internet. Men det jag oftast kollar på i rörlig bild-väg är tv-spelande (i form av speedruns som jag ser i efterhand). Vad fan... 20/10 Började kolla WoW-matcher via HLTV i början av 2001 och sen dess har gaming varit en hörnpelare i mitt liv. Även fast jag inte spelar så mycket data som jag gick i min ungdomens dagar så händer det ändå att jag avnjuter dess frukt än idag från tillfälle... 20/10 Knappt Athene räknas som gaming, men han var sjukt rolig i sina glans dagar. Kollade mycket wow i vanilla för att det var roligare att kröka än att grinda mats, ingenting jag direkt ångrar nu. 20/10 Det är väl något enklare att dra igång ett dataspel hemma en tisdagkväll i januari än det är att dra ihop 22 fotbollsspelare, boka plan och domare? För att inte nämna fysiska begränsningar. Icke jämförbart. 20/10
Skicka en rättelse