Spela Knights of the Old Republic och Prince of Persia: Sands of Time igen!

Under årets E3-mässa avslöjade Microsoft att de håller på att arbeta med att skapa ett bibliotek av bakåtkompatibla titlar från första Xbox till Xbox One. Nu har de första tolv spelen dykt med hjälp av den notoriska läckaren h0x0d på Twitter.

Dessa är:

 • Bioware’s Star Wars: Knights of the Old Republic

 • Team NINJA’s Ninja Gaiden Black

 • Volition’s Red Faction II

 • Ubisoft’s Prince of Persia: Sands of Time

 • Rare’s Grabbed by the Ghoulies

 • Double Fine’s Psychonauts

 • Namco’s Dead to Rights

 • Zipper’s Crimson Skies

 • Blitz Games’ Fuzion Frenzy

 • Firaxis’ Sid Meier’s Pirates!

 • Terminal Reality’s BloodRayne

 • SNK’s The King of Fighters Neowave

Undertecknad minns själv när en satt och pressade Prince of Persia: Sands of Time. Har du ett spel du ser framemot att kunna spela igen?

Just när dessa är planerade att släppas är ännu okänt.

Ja, men det kan du bygga in i miljön som koden körs i, typ något i stil med Wine. Behövs ingen emulation eller portning. Tycker dom borde kunna ha en sådan miljö som stödjer samtliga spel. Microsoft står ju bakom bägge maskinerna och dess mjukvaruplattf... 24/10 Fast det är inte enbart CPU-arkitektur som är avgörande, grafik-API, minnehantering, kontrolinput och massor av andra saker måste hanteras. 24/10 Jag vet hur det har fungerat i tidigare fall. Med 360-spel på Xbox One (antar att det var det du menar) så laddas ytterligare kod ner därför att Microsoft konverterat spelets binär så att det blir kompatibelt med Xbox One. Något som är nödvändigt då 360... 24/10 @fzusr: du spelar inte från skivan, den verifierar bara att du äger spelet. I alla fall är det så det funkar från Xbox 360. Du laddar ner spelet på konsolen och skivan som sagt verifierar bara att du har "rätt" att köra spelet. 24/10 KOTOR på Xbox One! Nice 23/10 Vadå, ska dom bara släppa dom digitalt eller? Låt oss som har kvar våra skivor att spela alla spel isåfall :/ Var ju inge problem på t.ex. GameBoy Color, GBA, PS2, första PS3 Fat, Wii, DSi, 3DS att spela hela bakåtkatalogen, så varför ska det vara det... 23/10 Ett mästerverk. Bästa närstridssystemet i ett spel enligt mig. Denna apgamla och lågupplösta video visar det bra: https://www.youtube.com/watch?v=J-vO3EZvh-w Nunchaku-sekvensen 34 sekunder in är så sjukt snygg. 23/10 sniper elite,grät blod när den helt plötsligt inte gick o lira på 360 längre....jösses,slutar genast o skriva för spel ja vill lira igen e många...allt för många,spelen va så mycket bättre på farfars tid,överlägset bättre. (nä, pratar inte om pixlar,din... 23/10 @fzusr: det är licenserna som är det största problemet. De sa ju redan på E3 att bakptkompabiliteten till Xbox skulle bli kraftigt begränsad pga att flertalet IPn inte går att få licens till då utgivare/spelhus inte längre finns. 23/10 Fuzion Frenzy! Det var tider när man hade förfest och spelade detta, kommer ihåg att sista banan för varje spelomgång var total kaos när man skulle hoppa och ducka för hinder som kom snabbare o snabbare. =) Men det lär inte vara många som har original... 22/10
Skicka en rättelse