Har toppat listan i fem av sju månader.

Med tanke på hur dåligt Nintendos WiiU presterade kunde en ha anat att Switchen inte skulle göra mycket bättre ifrån sig. Det har såklart visat sig vara så långt ifrån sanningen som det bara går.

Vad som däremot kommer som en förvåning var att konsolen har sålt så bra, trots att många har klagat på tillförseln. Det har helt enkelt varit en brist på Nintendos eftertraktade hårdvara.

Nintendo Switch har i år varit överst på listan fem av sju månader sen den släpptes i mars. I ett pressmeddelande kunde Nintendo även informera att de under septembermånaden stod för en tredjedel av all konsolförsäljning med Nintendo Switch, 3DS och nyutgåvan av SNES.

Det är härlig kör både på tvn och bärbart. Senaste spelet är stardew valley och passar switchen perfekt! 23/10 Beror nog på pro versionen så många med gamla ps4 köper en igen. Samma sker antagligen med Xbox nu när Xbox får sin X version. Fast kanske inte på riktigt samma nivå. 22/10 Vilket skämt:D 22/10 @UntouchableFart: ja allt är ju relativt. 148k i månaden är inte illa ändå. Att ps4 säljer så bra är å andra sida helt makalöst. 22/10 @UntouchableFart: Vi tänker på det, då det står i rubriken på nyheten 22/10 Ni får tänka på att dessa siffror endast gäller i USA, i Europa säljer Switchen relativt dåligt i jämförelse. Slår vad om att någon här kommer att kalla mig för Sony/Xbox fanboy för att jag skriver något dåligt om Nintendo. Tycker det är bra med konkurr... 22/10 Switch kommer jag köpa så snart Xenoblade 2 närmar sig släpp. Har varit sugen länge men vet att om jag köper den redan nu så kommer jag inte hinna beta av högen med spel jag har liggande till PC, PS4, vita eller 3ds. 22/10 Har både switch, ps4 och PC. Sedan i mars har jag i princip bara spelat på switchen. Trodde faktiskt inte det skulle bli så. Tänkte köra Zelda och typ vänta på mario, men som någon sa är det som att maskinen fått mig att älska spel igen på ett sätt jag... 22/10 @xverminator: Jag gick i samma tankar som dig men kan ärligt säga att Switch är den roligaste konsol jag ägt på år och dagar. Det den saknar i råstyrka tar den igen med råge när det kommer till ren spelglädje och användarvänlighet. Att kunna lira Zelda:... 22/10 Har också funderat på det där, men jag tror det är en rätt stadig åtgång på konsoler hela tiden. Sen kan nog Nintendos försäljning peaka lite extra pga att den är ny. Mer intressant vore ju att jämföra försäljningsstatistik från de första 6 eller 12 mån... 22/10
Skicka en rättelse