Moderatorer flyr sajten.

Det lär inte undgått någon med två ögon eller öron att denna vecka har präglats av #metoo-kampanjen där kvinnor öppet berättar om hur de utsatts för sexuella trakasserier.

Detta har i sin tur lett till att flera kända personer och organisationer har fått kritik eller blivit uppsagda för att uppmuntra till ett kvinnoförminskande beteende.

En av de senaste är det populära spelforumet NeoGAF som i natt imploderade efter att skaparen av sajten Tyler Malka "Evilore" ska ha massrensat alla anklagelser om sexuell trakasseri som gjorts mot honom.

I sann Streisandeffekt-anda ledde detta såklart till att anklagelserna uppmärksammades ännu mer, vilket resulterade i en våg av ny trafik som i sin tur kraschade servrarna. Flera moderatorer på sajten ska därefter ha sagt upp sig eller blivit avstängda efter att ha kritiserat Malkas beteende.

Tyler Malka har sen tidigare anklagats för att utnyttja kvinnor och själv skrutit över och försvarat sitt beteende.

*Vi uppdaterar nyheten när vi får veta mer.

@Spit: Det är tyvärr alldeles för vanligt att den som blir utsatt inte förmår att göra annat än klanka ner på sig själv. 26/10 @Makkapakka: När du säger ”vänsterkrafter kidnappar” istället för ”arrangörerna tillät inte” så låter det väldigt politiskt i mina öron. Inte heller definieras #metoo av vad några manifestarrangörer i Sverige gör, vilket jag tycker du får det att låta... 24/10 @Hajfena: Bra förtydligande, men när har någonsin Aftonbladet och liknande media varit annat än kass sensationsjournalistik? #metoo bör ju inte tas mindre på allvar bara för att vissa skvallerblaskor använder kampanjen för att sälja klick och lösnummer. 24/10 @Ender: Lustigt du säger det, jag har inte nämnt någon politik, förutom den uppenbara kidnappningen av #metoo. Grejen med att inte tillåta henne tala, de hade enkelt kunnat preppa alla talare innan och säga "absolut ingen politik av detta, i någon form.... 24/10 Jag syftar bland annat på hur Aftonbladet skriver om detta, alla jag pratar med även tjejer tycker att fokus är lite fel. Men det är viktigare att hänga ut folk och skapa sensationsnyheter för att trycka ner specifika personer, speciellt när hela produk... 24/10 "Sen finns det ju naturligtvis riktiga kränkningar och trakasserier."... Det glädjer mig att du uppmärksammat den detaljen, jag var rädd att du enbart trodde att #metoo handlade om bittra kvinnor som "...ångrar ett gammalt ragg eller en gammal relation"... 24/10 Ditt eget resonerande om "vänsterkrafter" är även det "spekulation" då arrangörerna kring manifestationen mycket väl kan ha tackat nej till Jessica Holmeberg av rädsla av att hon skulle göra invandringsfientlig politik kring det som drabbat henne snarar... 23/10 Jag har aldrig hört talas om NeoGAF men detta metoo har jag hört dagligen i en vecka nu. När kommer det en # tafsapå ? Det var det första jag tänkte. Alltså att lyfta fram att något är okej, istället för att det inte är det, det hade varit lite annorlun... 23/10 @Carl Johansson-Sundelius: Fast bara spekulationsperspektiv. Tills det hänt, så får vi stå oeniga :) 23/10 Jag har fortfarande svårt att se det politiska i att ett spelforum stängs för att dess ägare outats som ett rövhål. Jag tycker också, och här verkar våra åsikter skilja sig, att spelkreatörer ska få göra vad de vill, utan att behöva ursäkta sig eller... 23/10
Skicka en rättelse