Texturer, högupplösta texturer!

I början av november släpps Xbox One X, Microsofts kontring mot Playstation 4 Pro och en konsol som börjar närma sig råstyrkan hos en gaming-pc. Visst kan man räkna teraflops och gigahertz men i slutändan är det ändå resultatet i spel som kommer att avgöra om folk kommer att uppgradera. Mängden jämförande material är än så länge klent men Digital Foundry har kommit över videos från Shadow of War på Xbox One X och kan därför jämföra den grafiska flärden mot den redan släppta Playstation 4 Pro-versionen.

Framförallt är det texturerna som är betydligt bättre på Xbox One X-versionen, nära på pc-kvalité som Digital Foundry själva uttrycker det. Man tittar också närmare på de olika inställningsmöjligheterna, där du bland annat kan välja mellan prestanda eller utseende. Slutligen testar man även bilduppdateringen.

Det ser ut som det ja, men den körs också i enbart 30 fps, videon till vänster där går dock bra mycket lägre än 30 fps, därav synvillan att PS4 Pro-versionen skulle köras i 60 fps. Ingen aning varför den till vänster hackar så mycket dock, har skrivit... 23/10 Dom säger ju att det ligger på stabila 30fps förutom ETT specifikt område som är undantaget. Dessutom är detta tidig kod som kommer optimeras ytterligare, tycker det verkar väldigt lovande. 23/10 En tidig Xbox One X version (från Gamescom) spöar PS4 Pro. Roligt detta! Eftersom det i flera år gapades om att grafiken var sååå mycket bättre på PS4 och det var det viktigaste i hela världen så måste detta vara en riktigt big deal! ;) 23/10 1:40 in i filmen så ser det ju ut som att PS4 Pro kör i 60 FPS medan XOX knappt klarar 30. 23/10 Ska du se till att ha 30 fps konstant i absolut ALLA förhållanden måste du göra så extremt överdimensionerad hårdvara så det är inte klokt, och då blir den inte billig att köpa. Dom måste ju faktiskt väga mellan prestanda och pris, inte bara hårdsatsa... 23/10 @Star Lord: Nej, Natrium skriver att hårdvaran i konsollerna behöver vara bättre. Ingen anklagelse mot tvspelare, om du nu vill hitta något fel så är det väl att han uttrycker sig som att bönder är sämre än övriga människor. 23/10 Hoppades med den hype och hysteri kring Xbox One Xs, på konsolmarknaden, överlägsna hårdvara skulle kunna ge stadiga 30fps. Annars känns det som ett misslyckande. Kan ju hoppas att det beror på hur mycket utvecklarna valt att optimera, men det blir ju... 23/10 @Natrium: Dubbelcheck här bara, vi som äger tvspel är alltså bönder? 23/10 Asså, jävla trams det här tycker jag ändå.. Jag tror det är nästan precis lika roligt på alla 3 plattformer. 23/10 hur så, du trodde väl inte en konsol skulle kunna köra 4k runt 30fps om dom vill ha någolunda grafisk kvalitet också. ^^ Krävs lite mer hästar i bonde burkarna om det ska funka. 23/10
Skicka en rättelse