Brendan Greene ser snarare framtiden i uppdateringar.

Det känns kanske fånigt att börja snacka uppföljare om ett spel som ännu inte har släppts "på riktigt". Så är early access-fenomenet Playerunknown's Battlegrounds – med sina 15 miljoner sålda ex och två miljoner spelare samtidigt – inte vilket spel som helst.

I en intervju med IGN släcker dock kreatören Brendan Greene nästintill allt hopp om ett Battlegrounds 2. Skälet? Studion vill istället satsa allt på att förse originalspelet med nytt innehåll.

Oh no. We’re building this game as a service. We’ll still have the boxed copy that you buy ... we still want to polish and refine.

Enligt Greene vill man förse spelet med fler kartor, mer innehåll och fortsätta slipa på gameplayet. På Xbox One kommer spelet släppas fysiskt, något som inte verkar vara fallet med pc-versionen. Bluehole har dock lovat att båda kommer att släppas, ja "på riktigt", innan årets slut.

Det får väl hända om det händer, lite tidigt att ta upp det. Man har ju vant sig som Fallout- och Elder Scrolls-fan att vänta ett kalpa mellan varje spel. 24/10 @SlimyDragoon: Hehe Ur teknisk synpunkt så är clear skies, daylight samt solnedgång exakt samma vädertyp med olika variabler, och du... Mind blowing commencing: De är samma vädertyp I verkligheten också! Det som skiljer är var på himlen solen finns och... 24/10 Tre väder? Nope. Fem: Daylight (med moln) Clear Skies (utan moln) Regn Solnedgång Dimma Sen ryktas det om natt och snö i framtiden. 24/10 Wait what?... De vill släppa spelet på "riktigt" detta året? Varför i hela helvetet då? Det finns EN karta med TRE väder. Denna karta är söndertrasad med buggar, hur man rör sig i spelet är ännu inte optimerad, spelet är sett till prestanda OK optimerat... 24/10 Han har ju redan sagt att han vill göra ett survival spel så det är ju ändå ett plus i kanten om det kan nå samma playerbase som PUBG och om det visar sig att spelet överlever såpass länge att det får mod stöd så kommer det nog ta lång tid innan det dör... 24/10 Jag menar att det aldrig blir färdigt. Har en känsla av att när det släpps skarpt är det fortfarande mycket kvar som behöver fixas, och utvecklarna fokuserar på att lägga in fler funktioner och föremål istället för att fixa själva spelet. Som de flesta... 24/10 Alla aktuella MP spel patchas väl kontinuerligt? Det är snarare ett sundhetstecken :) Kanske är det du menar? 24/10 Det han menar är att spelets framtidsplan och upplägg är inspirerat utav CSGO. 24/10 Håller med men tror ärligt talat att det kommer "dö ut" snabbare, mycket för att spelet är långt ifrån färdigt fastän det ska släppas innan årsskiftet, det är så mycket fel fortfarande och senaste tiden så har det inte hänt särskilt mycket. Nya kartor... 24/10 De kommer släppa en uppföljare. Men det finns ingen anledning att börja diskutera det NU när spelet går som bäst. Snart kommer en injektion med 10 miljoner spelare till från Xbox, många som fått blodad tand av Fortnite. Dock kommer man nog sakna vissa... 24/10
Skicka en rättelse