Rockstar förklarar vad beslutet berodde på.

Ah! Minns du The Ballad of Gay Tony och The Lost and Damned till GTA IV? Klart du gör. Får vi någonsin se deras like? Nope, åtminstone inte till GTA V. I en intervju med Game Informer berättar Rockstars Imran Sarwar att en soloexpansion helt enkelt inte var nödvändig.

As a company we love single-player more than anything, and believe in it absolutely – for storytelling and a sense of immersion in a world, multiplayer games don’t rival single-player games. With GTA V, the single-player game was absolutely massive and very, very complete.

Sarwar menar att GTA V var "tre spel i ett" och att det inte heller var "möjligt" för Rockstar att göra en expansion till spelet då nextgen-versionerna, GTA Online och Red Dead Redemption 2 åt upp deras tid och resurser. Det är dock fullt möjligt att vi får se singleplayer-dlc till framtida titlar.

Sarwar understryker hur mycket Rockstar "älskar stora soloäventyr i öppna världar mer än något annat". Det verkar således inte som om speljätten tänker överge ensamvargarna för multiplayer, och ryktet om singleplayerdöden verkar högst överdrivet.

Jaja, ni kan väl ge oss en GTA IV-remaster i alla fall? 26/10 Jag hade velat ha mer content till MP, och då inte bara nya bilar eller game modes, utan nytt område, nya ytor. Kartan i Gtav är inte direkt oändlig, och efter 1000+ timmar kan man den utantill. 26/10 Sån jävla bullshit att kalla det för tre spel bara för att man spelar tre olika karaktärer. Det är ju fortfarande bara EN story,som dessutom var rätt trist. 25/10 Saknar egentligen inget i singleplayer förutom alla fordon som lagts till i onlineläget 25/10 Problemet är konsumenterna som köper valutan i spelet för massiva pengar, mer än spelet kostar. Hur skulle ett företag kunna motstå det, trots allt pengar som får företaget att snurra. Om Singelplayer-DLC skulle sälja lika hårt som ingamevalutan så skul... 25/10 Bara prioriteringar. Dom hade lätt kunnat göra en SP expansion ifall dom ödslat mindre tid på MP skiten. 25/10 @FelixenS: ahh, okey då blev det mer begripligt. 25/10 @FelixenS: Problemet med resonemanget är att om man lägger ihop alla tre karaktärers story, så får du 1 singleplayer spel. Jag köper inte hans resonemang. GTA V var inte massivt stort SP. Witcher 3 var massivt stort SP. 25/10 Förstår att det är många som älskar GTA Online men jag har inte haft en positiv upplevelse av det hela överhuvudtaget. Jag hade inte haft något emot om framtida titlar hade någon form av co-op, men jag kan leva utan freeroam-läget online som det ser ut... 25/10 Fina ordval. Att "möjligt" kommer före "nödvändigt" ... låter mer eller mindre som folk har spekulerat i hela tiden, att det var inte "möjligt" p.g.a. prioriteringen var lagd på Online, och eftersom dom prioriterade ett Team på det så är det självklart... 24/10
Skicka en rättelse