Socialisera, som vanligt i framtiden.

Vi vet ännu så plågsamt lite om Cyberpunk 2077, CD Projekts nästa stora rollspel efter (världens bästa) The Witcher 3. Kommer det ens släppas innan 2077? Det hoppas jag – men vem vet!?

Ett nytt ihärdigt rykte skvallrar om att teamet jobbar på att ge spelarna en sömlös, integrerad social hub i spelet, vilket ska gälla både single- och multiplayer. I det här nätverket, som mest kommer bestå av barer enligt källan, ska spelarna kunna socialisera med varandra och ta sig an sidouppdrag. Vad för slags uppdrag vet vi förstås ännu inte. Hubben ska fungera som en bro mellan single- och multiplayer, och ska vara en viktig kugge i Cyberpunk-maskineriet.

Som vanligt ska vi ta rykten med en nypa salt, men undertill snackar The Triple S League om ryktet och vad det kan innebära. CD Projekt har den senaste tiden fått bitvis svidande kritik från före detta anställda, vilket det polska företaget också har bemött.

Kan nån kan Canon! 25/10 Hoppas det inte blir som i Destiny för deras ”sociala” hub är endast ett ställe att lämna in uppdrag på. Bara jobbiga springsträckor och laddningskärm när jag hellre kunnat klicka in i en meny och lämnat in (samma) uppdrag varje vecka. En social hub bör... 25/10 Jag tycker sociala områden och seamless multiplayer gör att ens karaktär och handlingar känns mer betydande. Själv får jag det svårare och svårare att sätta mig och spela ett full out singleplayer med samma gamla orealistiska AI. Det får mig att känna... 24/10 Som vanligt, i framtiden! https://www.youtube.com/watch?v=1YKbb_AZysE 24/10 Det är så mycket rykten och så lite fakta om CP2077 att jag nästan går sönder av pepp!! Kanske gör de något liknande The Division och/eller Elite Dangerous där man kan spela singleplayer helt själv men om så önskar ansluta sig mot online och i världen... 24/10 Jag har länge varit ett nästan överdrivet fan av CDPR. Jag spelar alla spel de skapat, köpte Gwent-kort för ungefär 1000 pix och försvarade CDPR i vått och torrt. De har dock skadat mitt förtroende något med dessa nya rykten. Och deras "förklaring" var... 24/10 Jag betvivlar inte att singleplayer kommer att bli awesome, men de kunde dock skippat allt vad MP heter. Där gör Machinegames helt rätt med Wolfenstein t.ex. Nu bygger ju Cyberpunk på ett rollspel som till sin natur är MP så det lämpar sig säkert väl... 24/10 Pengar. 24/10 Låter mer som i The Division. Inte för att hubbar är dåliga eller så men de brukar ju oftare utnyttjas för afk-ande och spammande i diverse chatkanaler i spel. 24/10 Som Destiny då typ? Klarar mig utan det. Förstår inte varför CD Projekt ska börja nosa där också som nästan exakt alla andra. Låt mig vara asocial när jag spelar och bygg upp en bättre single-player upplevelse istället. 24/10
Skicka en rättelse