Varning för Geforce Experience, streaming-mjukvaror och alla andra programvaror med eget skärmgränssnitt.

Igår kväll släpptes Destiny 2 till pc men Bungie verkar ha gjort en rejäl tankevurpa. Om du använder någon form av overlay, externa program med gränssnitt som lägger sig ovanför spelklienten, kan ditt konto stängas av permanent. Det officiella forumet fylls stadigt på med trådar från personer som använt fps-räknaren i Geforce Experience, Discord-funktioner och populära streamingmjukvaror såsom OBS och Xplit.

Vi har testkört lite på morgonen med just fps-räknaren och än så länge verkar det fungera. Bungie gick ut redan i augusti och sa att spelet inte är kompatibelt med flera populära tredjepartsprogram för skärminspelning. Enligt uppgifterna då skulle mjukvarorna helt enkelt inte fungera, inte få dig avstängd.

Vi ska testa vidare under förmiddagen men innan Bungie ger ett klart besked bör du undvika alla mjukvaror med overlays.

Uppdatering: Vi testkörde precis en stream med webcam- samt Discord-overlay i OBS i både borderless window samt fullscreen. Vi fick inget meddelande om avstängning men uppmanar ändå till en viss försiktighet så länge situationen inte är ordentligt utredd. Läsare meddelar på Discord att de blivit avstängda med bara fps-räknaren i Geforce Experience igång.

Uppdatering #2: Bungie gick ut med uppggifter att cirka 400 personer bannats i samband med lanseringen, och 4 av dessa har hävts. Läs mer här >>

Den skrevs utifrån de uppgifter som fanns igår. Vi var dessutom snabba med själva testa olika overlays. Senare på kvällen gick Bungie ut med uppgifterna som vi skrev om 07:47 imorse: https://www.fz.se/nyhet/274746-bungie-destiny-2-kan-inte-auto-banna-di... 26/10 Hela denna artikel är fel! Kolla fakta innan ni postar. Sluta vara så klick kåta! 26/10 har du en 144hz skärm så hoppar fps:en om din dator inte klarar att hantera Minimum 144fps+ precis hela tiden. som med vsync, det funkar bara om man har 60+ fps konstant. annars laggar det extra istället. 144hz skärm är bara gjord för dom med rejäla mon... 26/10 Kul, lirar alltid med steam overlay (oavsett Blizzard eller vad det är) samt GeForce Experience SP 26/10 Det vore inte fel men problemet var även där under betan. Aja, det är inte hela världen, brukar räcka att undersöka FPSen några gånger, sen är det bra. 25/10 Ja, typiskt day-one release bug som de förhoppningsvis kommer fixa. 25/10 Det stämmer men jag litar inte på den då den visar väldigt underliga siffror ibland. Jag kör en 144Hz skärm så säg att jag har 144fps just vid ett tillfälle, sen vrider jag kameran en aning och då hoppar FPSen upp och ner som en jojo (tex 122-110-144-12... 25/10 Har EVGA Precision igång men inte overlayet till det. Discord utan overlay. Har haft Shadowplay overlay igång men endast för att ta screenshots och har inte bannats ännu. Oavsett vad så tycker jag detta är helt bedrövligt från deras sida, oacceptabelt.... 25/10 Nog går det piratkopiera det, men eftersom spelet är knutet via serienummer till ditt Battle.net-konto kan du ändå inte använda det (förrän någon gör privata servers dvs). 25/10 Undra om man blev bannad nu då, ville ha igång fps och lite temperaturer med afterburner. Men dödade det typ ~1-2 min efter. Inte för detta skälet men såg spelet hade egen fps mätare. Vågar man testa att spela tro? 25/10
Skicka en rättelse