Igår kväll släpptes Destiny 2 till pc men Bungie verkar ha gjort en rejäl tankevurpa. Om du använder någon form av overlay, externa program med gränssnitt som lägger sig ovanför spelklienten, kan ditt konto stängas av permanent. Det officiella forumet fylls stadigt på med trådar från personer som använt fps-räknaren i Geforce Experience, Discord-funktioner och populära streamingmjukvaror såsom OBS och Xplit.

Vi har testkört lite på morgonen med just fps-räknaren och än så länge verkar det fungera. Bungie gick ut redan i augusti och sa att spelet inte är kompatibelt med flera populära tredjepartsprogram för skärminspelning. Enligt uppgifterna då skulle mjukvarorna helt enkelt inte fungera, inte få dig avstängd.

Vi ska testa vidare under förmiddagen men innan Bungie ger ett klart besked bör du undvika alla mjukvaror med overlays.

Uppdatering: Vi testkörde precis en stream med webcam- samt Discord-overlay i OBS i både borderless window samt fullscreen. Vi fick inget meddelande om avstängning men uppmanar ändå till en viss försiktighet så länge situationen inte är ordentligt utredd. Läsare meddelar på Discord att de blivit avstängda med bara fps-räknaren i Geforce Experience igång.

Uppdatering #2: Bungie gick ut med uppggifter att cirka 400 personer bannats i samband med lanseringen, och 4 av dessa har hävts. Läs mer här >>