Vi testar den efterlängtade pc-versionen med fyra grafikkort.

Destiny 2 släpptes i går kväll äntligen till pc, vilket är första gången sedan Halo 2 som pc-spelare får chansen att köra ett Bungie-spel. Betaversionen i augusti skvallrade om en välslipad upplevelse, och vi har nu testat fullversionen med fyra grafikkort (två högpresterande och två med mer överkomplig prislapp) från Nvidia och AMD för att ge en bild av vad spelet kräver.

Vi har kört en 55 sekunder lång slinga en bit in i spelet med samtliga kort, och använt benchmark-verktyget OCAT för att mäta antalet bilder per sekund i snitt. Grafiken var satt på högsta möjliga fördefinierade inställningar och varje kort kördes i upplösningarna 1920 x 1080 respektive 2560 x 1440. De senaste grafikdrivrutinerna användes.

Testslingan.

De testade korten (följ länkarna för priser):

Övriga komponenter är de som ingår i våra kollegor Sweclockers vinterdator från 2016. Samtliga komponenter läser du om här, de viktigaste har du här:

Komponent

Modell

CPU

Intel Core i5-6600K

Moderkort

Asus Z170 Pro Gaming

Minne

Corsair Vengeance LPX 16 GB

SSD

Samsung 850 EVO 500 GB

Och så här gick det:

Som synes är det överlag ganska jämnt skägg, med undantag för de dyrare korten i 1080p-upplösning, där Nvidia är påtagligt snabbare. Framförallt AMD-korten rycker upp sig rejält sedan Sweclockers test av betaversionen, och de slår faktiskt Nvidia i båda testerna med högst upplösning. Fast marginellt, ska tilläggas.

Tilläggas ska också att FPS:en klättrar markant (20-30 fps) när grafikinställningarna sänks från Highest till High med de biligare korten. Och då ser spelet fortfarande riktigt bra ut.

Gamers Nexus påpekade att det enbart var FXAA som var aktuellt, de andra kantutjämningsteknikerna var fortsatt ”trasiga” från betan. Sen kan man ju alltid fundera över hur pass relevant det är med högsta inställningen för AA i 4K. 26/10 Bra initiativ FZ! Känns som det börjar bli dags att byta ut mitt 980ti. Har sänkt grafiken lite i Bf1 för att få mer flyt och det känns som Destiny 2 kommer kräva lite mer om jag ska köra 60+ i 1440p. 26/10 Kul diskussion det blev :) Har så klart ingen förväntan att köra 4k i högsta men man vill ju testa iaf:) Rätt van att dra ner grafiken brukar aldrig köp värsting kortet inte värt pengen. O sli vägrar jag 26/10 @elPresidente: https://www.geforce.com/whats-new/guides/destiny-2-pc-graphics-and-performance-guide Tldr, sänk shadows till mediem inget du kommer märka av. 26/10 @Sapiens: Nog kan man få 4k att flyta med inställningarna han körde i klippet. Frågan är hur mycket man vill krackelera grafiken för att få det att flyta. Hur som så tack för infon. Ska testa att mixtra lite med scalingen för se vad men vinner/förlorar... 26/10 Med en 1800x och 980ti fick jag först huvudvärk med inställningarna high. Idag vekade det dock fungera bättre eller så har skallen vant sig lite (server lag kanske?). Mina förväntningar var ganska låga ungefär som när The Division släppes (troligen en... 26/10 Här är det visserligen i förhållande till dollarpriser, men borde grovt stämma överens med svenska priser. https://tpucdn.com/reviews/AMD/Radeon_RX_Vega_56/images/perfdollar_3840_2160.png https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Radeon_RX_Vega_56/33.html... 26/10 Finns andra spel jag även måste sänka något snäpp i. Far Cry Primals var ett spel som slaktade mitt 1080 ti. Det lär ju knappast bli fler spel jag kommer kunna lira 4k i så ja, sjukt nog behöver man troligen dubbla 1080 (kanske 1070?). Om man nu går i... 25/10 @star-affinity: Som Swec skrev så stiger frameraten rätt rejält om man sänker settings från Highest till High, och det ser ändå ruskigt bra ut. Jag körde visserligen bara 2560 x 1440 men det var samma där - 20-30 fps till genom den sänkningen med de bil... 25/10 @Johnhedlund: grafikkortslänkarna leder till Prisjakt-listning av samtliga modeller. Jag har inte länkat till enskilda kort eftersom vissa av dem är Nvidias och AMD:s egna referensexemplar. 25/10
Skicka en rättelse