Destiny 2 släpptes i går kväll äntligen till pc, vilket är första gången sedan Halo 2 som pc-spelare får chansen att köra ett Bungie-spel. Betaversionen i augusti skvallrade om en välslipad upplevelse, och vi har nu testat fullversionen med fyra grafikkort (två högpresterande och två med mer överkomplig prislapp) från Nvidia och AMD för att ge en bild av vad spelet kräver.

Vi har kört en 55 sekunder lång slinga en bit in i spelet med samtliga kort, och använt benchmark-verktyget OCAT för att mäta antalet bilder per sekund i snitt. Grafiken var satt på högsta möjliga fördefinierade inställningar och varje kort kördes i upplösningarna 1920 x 1080 respektive 2560 x 1440. De senaste grafikdrivrutinerna användes.

Testslingan.

De testade korten (följ länkarna för priser):

Övriga komponenter är de som ingår i våra kollegor Sweclockers vinterdator från 2016. Samtliga komponenter läser du om här, de viktigaste har du här:

Komponent

Modell

CPU

Intel Core i5-6600K

Moderkort

Asus Z170 Pro Gaming

Minne

Corsair Vengeance LPX 16 GB

SSD

Samsung 850 EVO 500 GB

Och så här gick det:

Som synes är det överlag ganska jämnt skägg, med undantag för de dyrare korten i 1080p-upplösning, där Nvidia är påtagligt snabbare. Framförallt AMD-korten rycker upp sig rejält sedan Sweclockers test av betaversionen, och de slår faktiskt Nvidia i båda testerna med högst upplösning. Fast marginellt, ska tilläggas.

Tilläggas ska också att FPS:en klättrar markant (20-30 fps) när grafikinställningarna sänks från Highest till High med de biligare korten. Och då ser spelet fortfarande riktigt bra ut.