Men tekniken lever vidare i Hololens. Och våra stackars minnen.

Med Kinect ville Microsoft revolutionera sättet vi inte bara interagerar med spel utan också ta ett rejält grepp om smarta hem-lösningar, med din Xbox One som mittpunkt. Succén uteblev dock, mycket tack vare att tekniken aldrig riktigt levererade det man lovade och att folk (med all rätt) var skeptiska till att ha ett ständigt vakande öga i vardagsrummet.

Nu meddelar Microsoft (via Co. Design) att tillverkningen av tillbehöret, som inledningsvis var tänkt att skeppas med varje Xbox One, har upphört. Först kändes det tråkigt men när vi försökte komma på något riktigt bra Kinect-spel började vi minnas helt andra saker. Hemska saker.

Edsel, New Coke och Kinect. 26/10 rest in piss 26/10 Jag hade svårt stora fördomar mot Kinect, men så testade jag Kinect Bowling på 360 och blev helt såld och köpte en Kinect och 360! https://www.youtube.com/watch?v=0zAuJVo0_Zs 25/10 Dansspelen var roligt på förfest men stod annars o dammade. 25/10 https://www.youtube.com/watch?v=CPIbGnBQcJY Never forget... 25/10 Jag tycker den är en kul grej men det är det enda. Det är inte så konstigt att den gått i graven när Microsoft inte släppt några spel till den sen xbox one kom. Sen är det ju tragiskt att Xbox one blev försenad i Skandinavien för att de skulle kunna fix... 25/10 Jag fattar inte riktigt hur MS tänkte med denna hårdvara? Kinect sålde bra till 360 men man slutade ganska tvärt med att göra spel. Sedan förväntar Microsoft sig att alla ska vara jätteglada över att man tvingar på alla Kinect till Xbox One fast det kna... 25/10 Jag fick med en kinect till min xbox one. Jag har aldrig använt den. Har aldrig kännt något behov och kommer aldrig få det heller. 25/10 Som stort Xbox fan måste jag ändå tillstå att Kinect 2.0 var ett rejält misstag. Inte som tillbehör, men att bundla den med Xbox One och därigenom förlora priskriget mot PS4 var en av hörnstenarna i det fiaskot. Att den dessutom åt upp 10-15% prestanda... 25/10 Kinect måste vara största floppen i Microsoft historia. (Det finns några få till) Det var helt enkelt ett genomruttet koncept med en dålig affärsplan. Tvinga på icke-intresserade kunder något de inte ville ha, för att lära dom hur "bra" det faktiskt var... 25/10
Skicka en rättelse