Fyra grafikkort får bekänna färg för Machinegames stenhårda actionspel.

I morgon släpps Wolfenstein II: The New Colossus, och om vi ska vara uppriktiga hade vi helst ägnat det här utrymmet åt att ge dig en recension. Men recensionskoden kom först i morse, och därför får du ge dig till tåls över helgen innan du läser vad vi tycker om nazimörsaren.

Men dessbättre har det här gett oss tid att ägna förmiddagen åt att prestandatesta spelet. Vi har kört det med fyra grafikkort i tre skärmupplösningar, med grafikreglagen uppskruvade på högsta möjliga förinställning – "Mein leben!" kallas den.

Precis som i gårdagens Destiny 2-test kör vi fyra grafikkort från AMD respektive Nvidia: två högpresterande och två med mer överkomliga prislappar. Korten:

Övrig hårdvara:

Komponent

Modell

CPU

Intel Core i7-4790K @ 4 GHz

RAM

16 GB RAM

OS

Windows 10 (64-bit)

Wolfenstein II drivs av spelmotorn Id Tech 6 och grafikgränssnittet Vulkan (samma som i förra årets Doom. Det, parat med en stor AMD-logga vid spelstart, antyder att de med Radeon-kort får bättre utdelning. Och så här gick det:

Båda AMD Radeon-korten slår motsvarande Nvidia-kort. Prestandakortet Radeon RX Vega 64 vinner ganska knappt över Geforce-motsvarigheten GTX 1080, men i den billigare klassen spöar RX 580-kortet GTX 1060 ganska rejält. Framförallt i 1080p-upplösningen, där skillnaden är hela 30 bilder/sekund till AMD:s favör.

Wolfenstein II släpps till pc, Xbox One och PS4 i morgon. Du läser som sagt FZ:s recension tidigt nästa vecka.

Suverän motor, synd att de inte använde den till Dishonored 2 som ser både hemsk ut och presterar dåligt. 27/10 60kr/tim är väl rätt lågt. Sen behöver man ju inte köpa det på Steam. Kostar bara 500 på Elgiganten till exempel. 650 för Deluxe. Och med ett 1080Ti i datorn din kan väl inte pris på spel vara ett bekymmer? 26/10 Beror på vad man jämför med. Några miljoner svenskar skulle nog kunna övertyga dig om att det är fullkomligt rimligt att bränna samma summa på att arbeta upp en rejäl bakfylla fast på kortare tid. 26/10 Ser ut att bli perfekt för mitt 1080ti o 170hz! Älskar den motorn, flytet/känslan i doom var/är svårslaget. Tänk o haft det så i pubg... Föressten, tycker ni det är rimligt att ta 600kr för ett singleplayer-spel man lirar kanske max 10 timmar? 26/10 Jag tror om man är en vettig människa mår man inte bra av att döda någon oavsett vad den gjort eller vad den står för, om det är på riktigt. I spel skulle jag mer än gärna ha ihjäl mer jänkare och annat än det stereotypiska onda vs goda som finns i över... 26/10 @Nihuli: Jo de gör dom bra själva ja när dom går mellan två ICA. Men dom verkar va rätt lättkränkta på andra sidan havet dock :) 26/10 @delli: Jag som annars uppskattar nazister som fiender i spel (och film) eftersom man inte behöver ha dåligt samvete när man skjuter dem, just för att de är nazister. Nazister behöver inte dehumaniseras i spel, de lyckas bra med det själva 26/10 Såg på nyheterna imorse att jänkarna på högersidan inte var så glada på Wolfenstein :) https://www.svt.se/kultur/wolfenstein-2 26/10 Det är imponerande siffror allihopa, tom 1060 kan ju köra högsta grafik i 1440. Verkligen inte illa pinkat. 26/10 Hah ja jo, tur det inte är ett 100timmars rpg iaf:P Gtx 1080 i 1080upplösning ser ut som att flyta som smör, blir gött det här:D 26/10
Skicka en rättelse