I morgon släpps Wolfenstein II: The New Colossus, och om vi ska vara uppriktiga hade vi helst ägnat det här utrymmet åt att ge dig en recension. Men recensionskoden kom först i morse, och därför får du ge dig till tåls över helgen innan du läser vad vi tycker om nazimörsaren.

Men dessbättre har det här gett oss tid att ägna förmiddagen åt att prestandatesta spelet. Vi har kört det med fyra grafikkort i tre skärmupplösningar, med grafikreglagen uppskruvade på högsta möjliga förinställning – "Mein leben!" kallas den.

Precis som i gårdagens Destiny 2-test kör vi fyra grafikkort från AMD respektive Nvidia: två högpresterande och två med mer överkomliga prislappar. Korten:

Övrig hårdvara:

Komponent

Modell

CPU

Intel Core i7-4790K @ 4 GHz

RAM

16 GB RAM

OS

Windows 10 (64-bit)

Wolfenstein II drivs av spelmotorn Id Tech 6 och grafikgränssnittet Vulkan (samma som i förra årets Doom. Det, parat med en stor AMD-logga vid spelstart, antyder att de med Radeon-kort får bättre utdelning. Och så här gick det:

Båda AMD Radeon-korten slår motsvarande Nvidia-kort. Prestandakortet Radeon RX Vega 64 vinner ganska knappt över Geforce-motsvarigheten GTX 1080, men i den billigare klassen spöar RX 580-kortet GTX 1060 ganska rejält. Framförallt i 1080p-upplösningen, där skillnaden är hela 30 bilder/sekund till AMD:s favör.

Wolfenstein II släpps till pc, Xbox One och PS4 i morgon. Du läser som sagt FZ:s recension tidigt nästa vecka.