Assassin's Creed Unity blev ett vägskäl för Ubisoft. Antingen så fortsatte man att pumpa ut spel varje år, med en stadigt nedåtgående nöjdhetsgrad hos spelare och kritik, eller så tar man ett sabbatsår. Lyckligtvis valde de det sistnämnda alternativet och de första betygen för Assassin's Creed Origins är högre än den tre år gamla historielektionen i den franska revolutionen. Likaså 2015 års Assassin's Creed Syndicate.

Opencritic har för närvarande 43 recensioner i sin databas och genomsnittet för de som sätter ett betyg är för närvarande 85, där det bara är Gamespot av de mer namnkunniga sajterna som går så lågt som 7 av 10. Motsvarande siffra för Unity är 71. På Metacritic är statistiken liknande, både Playstation 4- och Xbox One-versionen är siffran 84 respektive 85. För Unity är talen 70 och 72.

Syndicate blev något mer omtyckt än Unity, med 77 i genomsnitt på Opencritic och 76 och 78 på Playsation 4 respektive Xbox One.

Vi gav Assassin's Creed Origins 4 av 5 och Fredrik berömde det bland annat för en magnifik värld och bättre strider. Samtidigt var det inte helt problemfritt och som vanligt är nutidsdelen inte särskilt engagerande.