Förra månaden lät Brendan Greene, skaparen bakom fenomenet Playerunknown's Battlegrounds, försiktigt optimistisk till att inför en kampanj för ensamvargen. Han berättade för Gamespot:

I would love to add a single-player campaign to the game. I think the island we have could be a great location for an interesting story, but unfortunately we just don’t have the resources at the moment!

En månad senare är det annat ljud i skällan. Återigen talar han ut på Gamespot.com och säger bestämt nej. De har inte nog med resurser. De har inte tid. De har inga som helst planer.

Because of the lore of the island, there was an idea that I had for what I thought would be a pretty cool single-player mode. Maybe even a co-op single-player campaign. We have no resources. We have no time. We have no plans to add anything like this to the game. No single-player is coming.

Spelet har alltså en bakgrundshistoria (även om Greene inte säger så mycket mer än att den finns). Jag antar att han med "Vi har inga resurser" menar att de inte har personal nog, för pengar måste de ju bevisligen ha med över 15 miljoner sålda spel. Sedan är frågan om PUBG har så mycket att vinna på en kampanj, co-op eller ej. Det är ju inte det som är grejen med spelet.