Av de fina betygen att döma har Ubisoft lyckats.

I fredags släpptes Assassin's Creed Origins (och Super Mario Odyssey och Wolfenstein II: The New Colossus), och det med högre betyg än på flera år. På FZ delade vi ut finfina fyra av fem i betyg.

Serien hade sedan Assassin's Creed II 2009 dundrat på med (minst!) en ny huvuddel varje höst, men 2016 tog man en paus. Detta verkar både Ubisoft och spelarna ha vunnit på. I en intervju med Gamesindustry är Jean Guesdon, creative director, segerviss och menar att de tagit ett gigantiskt kliv framåt, moderniserat serien och jobbat för att skapa en ny slags upplevelse.

When it comes to gameplay, we always strive to bring some new things. With Assassin's Creed Origins, we wanted to take a major leap forward and modernize the experience, which is why we touched so many new other things: bringing in the eagle, the ability to swim everywhere, to climb rocks, to shoot arrows, merging the melee combat with the ranged. All the gameplay is really the modern path, moving to RPG.

Det återstår att se om den långsammare utgivningstakten är här för att stanna.

@Buio: Jag syftade inte på svårighetsgraden, utan själva systemet. 31/10 Ok, såg det nu. Däremot tycker jag själv inte att ACO är speciellt svårt, jag kör på normal. Förutom när man stöter på fiender som är mycket högre level. 30/10 @Buio: Diskussionen handlade om stridssystemet, inget annat. Med tanke på de senare AssCreed spelen, så har du lite story och en massa strid. Lite som Dark Souls. Nu har du till och med samma stridssystem. Lägger du till samma parkour element i DS så... 30/10 Så om man tar bort stridssystemet från Dark Souls är det en Assassin's Creed kopia? Konstig definition av "skin". 30/10 @breahl: Inte så konstigt, du spelar Dark Souls med ett AssCreed skin. 30/10 Ja den är väldigt stor! Kan nog jämföras med Ghost Recon. Såg förövrigt att max level cap var 40. 30/10 Spelkartan är sjukt stor, jag har precis kommit till Alexandria. Samtidigt har de inte har en massa jobbiga quests, utan det rullar på framåt relativt snabbt med olika typer av rätt så underhållande quests. Egypten är en hit, mycket sköna miljöer och... 29/10 av det jag sett hittills så ser det ut som ett klockrent köp för min del, inte för main story men för att utforska alla sidequests å gömda tempel/ruiner etc etc, ancient egypt boner :D 29/10 @ForrestFox: Ja om du nu vill ge Assassin's Creed ett (nytt) försök så är det här nog ett bra tillfälle. Visst tekniskt strul på PC, men det känns åtminstone som en ny och rolig upplevelse för första gången sedan första spelet för min del. 29/10 "Too little, too late"? Eller är det värt att ta en titt på? :/ 29/10
Skicka en rättelse