Vi skrev tidigare i år om nästa uppdatering till Dota 2, med namnet Dueling Fates. Det var under International som Valve tillkännagav uppdateringen, som bland annat skulle lägga till två helt nya hjältar till spelet och lite annat.

Hjältarna

Inför släppet av Dueling Fates har nu Valve i vanlig ordning publicerat patch notes som ger oss mer detaljer om de nya hjältarna Pangolier och Dark Willow med mera. Den första är en myrkott (inte ett bältdjur!) som är en melee-carry. Alla hans förmågor är baserade kring snabba rörelser och mobilitet, med exempelvis en ultimate där han kurar ihop sig som en boll och rullar runt på kartan och stunnar de fiender som kommer i vägen.

Dark Willow är istället en range-support som har förmågor med fokus på statuseffekter. Hon har exempelvis en förmåga där hon sätter en debuff på en hjälte, som efter fyra sekunder stunnar fienden och andra runtomkring. Hennes ultimate Terrorize innebär att hon kastar en "bomb" som exploderar och applicerar en debuff på alla fiender i området, vilken gör att de springer iväg likt Lone Druids Savage Roar.

Det nya rankningssystemet

En av de stora ändringarna i uppdateringen är det nya rankningssystemet, som nu gått över till ett säsongsbaserat sådant. Det är inte helt olikt det system som finns i Overwatch där ens rank nollställs med jämna mellanrum.

Var sjätta månad påbörjas kalibreringen på nytt och man får en ny MMR som delvis baseras på den från tidigare säsonger. Totalt finns det sju "nivåer", som representeras av medaljer med stjärnmarkeringar. Valve säger att de hoppas det nya systemet ska leda till bättre matcher och troligen är det även ett sätt att minska antalet boosters och smurf-konton.

Ovanstående är bara några av den långa raden av ändringar i uppdateringen, som både tar bort gamla items och lägger till nya samt omarbetar vissa hjältar helt och hållet. Hela listan finns att läsa här.

Uppdateringen går live den 1 november, men går redan nu att testa i Dota 2 Test-klienten på Steam.