Årets största spelsuccé snart i Microsofts konsoler.

Playerunknown´s Battlegrounds släpps till Xbox One den 12 december. Det beskedet kom nyss från Chang Han Kim, vd för PUBG Corp. Liksom pc-versionen rör det sig om en tidig version av spelet, och den släpps via det nya Xbox Game Preview-programmet.

I nästa andetag slås det fast att pc-version 1.0 också den är nära. Allt följer planen, som är att släppa den första skarpa versionen av årets stora actionspel i slutet av december månad.

Initialt kommer pc- och Xbox One-spelare inte kunna mötas, men tanken är att föra samman de båda systemen "så fort som möjligt".

Om exakt en vecka, den 7 november, lanserar Microsoft muskelkonsolen Xbox One X. Vi provkör vidundret i detta nu, du läser vårt omdöme om ett par dagar.

De lär ju sitta på någon skaplig uppdatering om spelet skall gå 1.0 i December, har spelat ca 80 timmar senaste månaderna och det är långt ifrån färdigt! 02/11 Nu är det så att jag inte har en aning om vad i burken som "lägst" eller vad som "krävs" för en fin och mjuk upplevelse, utan konstaterar bara att för mig så ger det jag har i burken just nu en bra upplevelse. Jag följt lite diskussionerna om PUBG och... 01/11 Att det krävs ett GTX 980 Ti för ett spel som ser ut som en högupplöst PS2 titel skulle inte jag kalla optimerat för fem öre. 01/11 Wow, jag är och känner mig som en konsument och ger min synvinkel och hur jag upplever det utifrån detta, försökte endast i min post ta mig tid för att ge dig svar på vad du efterfrågade. Men det står dig förstås fritt att tolka och vinkla hur du nu vil... 01/11 @cb99: Splendid compilation of info! Lätt det spelet jag lagt ner mest tid på i år, jag bara fram emot att spelet kommer ur Early Access.. Other than that, I'm happy. 01/11 1) Intressant, ser ingenstans i någon av dina länkar att de har sagt "Vi kommer inte släppa nycklar innan release" - istället ser jag att det står "When we move to full release, there probably wont be free crates any more fyi" Det talar inte emot att... 01/11 Ska förtydliga, 1) Mikrotransaktionerna skulle komma efter att spelet var släppt, En av många källor, (finns massor att läsa om just detta) PlayerUnknown's Battlegrounds fans feel ripped off by new key and crate system, http://www.eurogamer.net/articles... 01/11 ? När jag läser det ovan så tolkar jag det som att de inte ska ha mikrotransaktioner samt att de har sagt att PC skall vara klar innan konsol. Om jag tolkat det rätt, så undrar jag vart du har läst de två påståendena? 01/11 @jOnÄTÄn: Håller med, att konsol får stöd för tangentbord och mus öppnar ju upp möjligheterna för de som vill spela med sina vänner på PC men som kanske inte har råd med en speldator. 01/11 @ebackman2: de kan ju göra så att man inte får möta folk med handkontroll om man kör mus o tangentbord. Bör inte vara så svårt. Jag tycker det är fantastiskt att de sk gå spela med konsol folk. Har ett gäng vänner som har xbox men aldrig lär skaffa en... 01/11
Skicka en rättelse