Kan det äntligen vara dags för en uppföljare?

I samband med att vi diskuterade ett kommande svenskutvecklat äventyrsspel i forumet kom klassiska Beneath a Steel Sky på tal och det framkom att @haifaiffu haft en mailkonversation med utvecklarna Revolution Software och fått följande information.

Whilst we don't have anything concrete we can share right now, we do hope that we have some exciting BASS news to share in the not too distant future.

Sorry I've only been rather vague in this email, but we do hope you'll be excited by some news we'll be able to publicly share soon!

Vilket ju låter lovande. Revolution Software gjorde Beneath a Steel Sky gratis redan 2003, nio år efter det första släppet, så att det skulle vara lättare att göra det kompatibelt med moderna system. 2009 släppte de också en putsad version till mobila plattformar som bland annat innehöll nya mellansekvenser av Dave Gibbons, som stod för de snygga bakgrunderna i spelet men också illustrerat Alan Moores ikoniska Watchmen-serie.

En uppföljare till Beneath a Steel Sky kom på tal under Kickstarter-kampanjen för Broken Sword 5 då Revolution hade det som extra belöning om insamlingen passerade en miljon dollar. Det skedde aldrig och trots sporadiska uppgifter har del två inte annonserats ordentligt.

Det fanns väll en floppy verre med svensk text på amiga 500 ?? 04/11 Du kan ladda ner scummvm som jag länkat längre upp och så finns det länkar för att ladda ner Beneath på sidan också så du kan spela det idag om du vill :-) 03/11 Hade det på original till Amiga men det var nån bugg som inte gick att komma förbi. Minns att jag tänkte att något visst ställe i spelet med en hiss utomhus ser så jäkla mycket ut som tunnelbanenergången vid Globen där det är en bro och nån hiss. 03/11 Ha ha köpte 3st Steel spel till PC ingen av dom fungerade utan buggade ur på samma ställe. Så har aldrig kunnat klara det pågrund av minst 2 olika pcs eller 3 olika spels skull. Nu skulle det vara trevligt om en fungerande 2 där 1an också kommer med.... 02/11 Igår natt när jag skulle lägga mig så tänkte ja om man skulle koppla in cd32:an o spela beneath a steel sky och så kommer den här nyheten!! Snälla låt det bli en äkta uppföljare 02/11 I 1992 års version av framtiden har folk en stor bildrörs-tv inbyggd i väggen! Whoa! :O (bilden) 02/11 Ett av de första peka och klicka spel jag kom i kontakt med. Hade spelet på min Amiga CD 32. Älskar spelet än idag och ser mycket fram emot att höra om nåt nytt i detta universum. 02/11 Jag fick inte intrycket att det skulle vara en remaster, mest kanske eftersom de redan släppt en remaster av beneath a steel sky, dock inte till pc(smått konstigt val). I samma mail skrev de; "With regards to a PC release (for Stem, etc) - this is certa... 02/11 Jag brukar alltid när sånt här kommer till tals länka till Emulatorn ScummVM som hjälper en att spela gamla peka klicka spel på moderna datorer. ScummVM (http://www.scummvm.org/) Där finns också nedladdning till några äldre spel som är abandonware. Allt... 02/11 Det första peka-och-klicka-äventyret jag ägde själv. Tillsammans med Lucas Arts Indiana Jones var de även inkörsporten till hela genren, ingen dum start. Personligen har jag svårt för remakes och remasters av dessa gamla godingar, det blir aldrig lika... 02/11
Skicka en rättelse