Cage menar att det kontroversiella våldet är mer än effektsökeri.

Under den stora Playstationshowen fick vi se en ny trailer från Detroit: Become Human, i vilken en våldsam far stryper en android och misshandlar sin dotter till döds. Quantic Dream och David Cage väjer inte för svåra och tunga ämnen men när Eurogamer ifrågasätter scenen och undrar om det "inte är för brutalt och för mycket" gör Cage sin ställning klar.

For me it's a very strong and moving scene, and I was interested to put the player in the position of this woman.

There's a context in the story, there's a reason for that – where she comes from and where she's going to go. What's important to me, and what's important in Detroit is to say that a game is as legitimate as a film or a book or a play to explore any topic such as domestic abuse.

It's not like I was like 'oh, let's write a scene about domestic abuse'. It's not how it works. When you're a writer you talk about things that move you, that you feel really deep inside you that's something that moves you, and you hope it'll move people too.

Cage passar på att fråga journalisten om han skulle ställa samma fråga till en litterär författare eller en filmregissör. Däri ligger kanske ett problem. Om film och böcker kan tackla svåra ämnen utan att ifrågasättas på samma sätt borde ju rimligen spelberättelser kunna göra det.

Undertecknad var på eventet och fick en närmare titt på spelet. Jag blev berörd av vad jag såg men samtidigt har Cage enligt mig både träffat rätt (Heavy Rain) och tappat fokus (Beyond: Two Souls). Jag hoppas detta är en träff, för potentialen finns onekligen där. En längre förhandstitt läser ni snart om vad som förmodligen kommer bli en vattendelare.

Davids kommentar var det som jag skrev i förra nyhetstråden: att det måste finnas en relevans, ett kontext. Om något händer måste man ställa frågan "varför". 03/11 Tycker det är väldigt ironiskt att just eurogamer av alla kritiserar detta spel. Som om eurogamer aldrig sett/spelat våldsammare spel? Quantic Dreams spel har alltid varit milda med tanke på att en stor majoritet av alla spel går ut på att våldsamt döda... 03/11 Problemet är väl snarare när man tar en sådan här trailer och rycker allt ur sitt sammanhang Det är inte så svårt att lista ut att de väljer en scen som denna som innehåller mycket grovt och grafiskt våld att sälja sin hype på. Så klart att våldet då... 03/11 @basegnome: Nu blev jag kränkt ;). 03/11 Usch, ska undvika alla blask källor.. 03/11 "Cage passar på att fråga journalisten om han skulle ställa samma fråga till en litterär författare eller en filmregissör. Däri ligger kanske ett problem. Om film och böcker kan tackla svåra ämnen utan att ifrågasättas på samma sätt borde ju rimligen... 02/11 Haha men alltså, vem tror att "dra ner på våldet" har en relevans. Folk sa typ "ser onödigt våldsamt ut" och David sa "Nä det är relevant". Sen att Sony väljer dessa scener för att marknadsföra skiten, det är lite som att marknadsföra inglorious basterd... 02/11 Ja visst får dom tycka det. Men om dom tycker att ett spel är för våldsamt kan dom helt enkelt undvika att spela det. På samma sätt som man kan unvika att se en våldsam film. 02/11 Visst får de det, men de behöver inte sabotera för oss andra genom att försöka påverka branschen och på så vis tvinga utvecklare till att dra ner på våldet. 02/11 Vad känsliga alla är här. Om folk tycker att saker verkar onödigt våldsamt måste dom väl få tycka det. 02/11
Skicka en rättelse