Metacritic översvämmat av "fake reviews".

Färska Assassin's Creed Origins har fått bättre betyg än på flera år. På Metacritic har det dock visat sig att användarbetygen varit lite för bra. Kotaku rapporterar om recensioner (alla positiva) som dök upp gång på gång från olika användare. "Fake reviews", således.

Ett tag låg snittet på över 8.0 men Metacritic-folket har av allt att döma städat upp. Nu snittar exempelvis PS4-versionen på 6.4. Metacritic-chefen Marc Doyle berättar för Kotaku att de var medvetna om problemet och att det händer "kanske två–tre gånger om året".

...And yes, we’ve been aware of this case, and we’ve been moderating those reviews (and suspending those accounts – most off of which had one single review in their history). The people doing it appear to be changing it up with the chunk of text they keep replicating, but our moderators are working overtime to combat it.

Tack till Acatoth för detta #nyhetstips!
@zumo: Inte riktigt. Allt beror på vilken urval man gjort och vilket ramverk man har samt vilka slutsatser man drar av resultatet. För att ta ditt exempel om Cannabis. Finns en hel del forskning som pekar på att cannabis kan öka chanserna för folk som... 08/11 Jag har också läst "forskningen" i fråga. Det är ju rent skit, imo. Lika statistiskt "säker" som vilken annan opinionsundersökning som helst. Det vill säga väldigt lite. Tyvärr så är allt för få medvetna om att vem fan som helst kan sammanställa en enke... 07/11 EU sammanställde en rapport för några år sedan som visade att piratkopieringen hade väldigt liten verkan på antalet som faktiskt köpte produkten. Ville folk verkligen spela spelet eller se filmen så köpte de dessa. De som piratkopierade var oftast de... 07/11 Själv tycker jag de gjort ett bra jobb med detta Assassin's Creed. 7,5/10 enligt mig och då är jag långt ifrån ett Assassin's Creed fan. Det som sänker betyget för mig är voice acting, stela animationer när de pratar och att det blir lite repetitivt eft... 06/11 Visst fan är det ett effektivt verktyg, men guuud så jag avskyr alla de idioter som recensionsbombar pga DRM... Jag vill se hur bra spelet är. Grafik, Story, Gameplay, Features osv inte prestandarelaterade DRM problem, OM det funkar (Vilket det gör).... 04/11 @Buio: Voksi som snubben kallas var med och tillverkade Denuvo eller något. Åtminstone en del av teamet. Efter han tittat i AC:Origins binary code så såg han att VMProtect var med tillsammans med Denuvo vilket var konstigt då Denuvo ditchade VMProtect... 04/11 @Evilof: själv kollar jag bara tidskrifters betyg där, användarnas betyg känns som 0 eller 10 i betyg 🙂 03/11 Men alla extremt negativa recensioner som är exakt lika fake som de extremt positiva? Nej då. De ligger kvar... Någon är inte riktigt konsekvent verkar det som. ;) Personligen så anser jag att Metacritic inte varit relevanta på många år pga. alla som... 03/11 @Maysay: ja :) Inte så att jag köper blint efter det, men som en del i beslutandet om köp eller inte köp. 03/11 Är det någon som använder metacritic? 03/11
Skicka en rättelse