OBS: Detta kan bli nördigt.

Den som råkat snubblat över en vetenskapsblaska den senaste veckan kan ha sett att forskare nu har upptäckt en hemlig kammare med hjälp av partikelfysik i Cheopspyramiden, den största och äldsta av dem alla.

Men trots att upptäckten är purfärsk har utvecklarna bakom Assasins Creed Origins redan haft denna kammare implementerad sen lång tid tillbaka. Något speldesignern Jean Guesdon bekräftar på twitter och menar att det var tack vare den franska arkitekten Jean-Pierre Houdins teori som övertygade spelutvecklarna om detta.

We have long believed that Jean-Pierre Houdin’s theories about the inner ramps and royal circuit with two antechambers inside the Great Pyramid are probably the most credible, which is why we decided to use them in the game. We were betting on the fact that these secret locations inside of the Great Pyramid would probably be discovered in the near future, so we wanted to allow players the chance to visit them in advance, sa historikern Maxime Durand till Kotaku.

Just vad kammaren kan tänkas innehålla är inte helt säkert, i spelet hittar du en massa skatter och att vi i verkligheten gör en liknande upptäckt är faktiskt inte långt ifrån omöjligt.

Där kommer naturligtvis finnas bevis för att Calle har varit där, någonting som FZ naturligtvis kommer att förneka. https://www.fz.se/forum/trad/392715-slutgiltiga-beviset-pa-att-calle-ar-tidsresenar 06/11 Allt du säger är sant, redan under andra terminen jag läste historia på universitetet fick vi lära oss hur vi ska tysta ner ny och obekväm kunskap för att inte störa världsmaktordningen. 06/11 Självklart så är väggarna täckta med bilder på folk i olika positioner... 05/11 Nä det är ju helt enkelt för att det inte går att fastställa vad det är för båt. Så då är det ju knappast någon ide att lägga tid på det. Världens alla ledare och myndigheter befinner sig idag på sociala medier. Tror inte en forskare hade brytt sig. 05/11 Hade en forskare hittat något och lagt ut det på sociala medier så hade hans rykte gått åt pipsvängen. Det är därför inte vedertagna teorier ifrågasätts i samma utsträckning av kontroversiella sådana. Hittar du en båt, fast utan skeppsklockan eller någo... 05/11 Jag skrev att man ska skapa en egen uppfattning, dvs att inte tro på allt man läser.... I mitt jobb så träffar jag på den absolut största skiten, misären och hatet samhället har att erbjuda. Så det är ett faktum för mig att media inte har en aning om... 05/11 Väldigt sant iofs. Beror på om man tycker att populärvetenskaplig historia har en tyngd bakom sig. Populärvetenskapliga kanaler som t.ex. History Channel har oftast en grund i vetenskaplig metodik. När det kommer till Egyptologer har dom både Joann Flet... 05/11 @P_dusty: <3 05/11 @Jaxalot: fel av mig. Blandade ihop inläggen. 05/11 Helt fel val av exempel... Det är en myt att folk i några som helst större mängder trott på en platt Jord. Jag har ett plåster om du vill ta hand om den där skottskadan i foten. 05/11
Skicka en rättelse