Beryktad Diabloutmanare är död.

När vi först hörde om att Blizzard-veteranerna Erich Schaefer och Max Schaefer skulle öppna en egen studio var det många som direkt började prata om ett nytt Diablo. Det i sin tur visade sig vara spelet Torchlight. Ett uppfriskande hack and slash som tog det som var bra med Diablo och adderade ytterligare.

Trots överlag positiva recensioner fick spelet inget stadigt grepp bland majoriteten av spelare. Det gick bra nog för att lansera både en tvåa samt Bastion-liknande Hob. Men tydligen var det inte tillräckligt och den kinesiska publicisten Perfect World Entertainment beslutade att stänga ned spelstudion.

I ett inlägg på deras hemsida tackar företagets vd Marsh Lefler alla som har varit med och hjälpt till.

It’s been over nine years since a rag-tag team of 17 developers helped open Runic Games. We’ve been so lucky for the community that has supported us and made us successful. I’m sorry to say that today will be Runic’s last day open. Our focus is on our family here, and helping them find a new place to call home.

For those that love the Torchlight series, there will be some news coming. And for all our fans, our community and multiplayer services will keep running even after the studio's lights go off.

Hoppas bara dom fortsätter patcha Hob eftersom det fortfarande är lite buggigt och ganska dåligt optimerat, i alla fall på Ps4 Pro. Men spelet är intressant. Känns som en egen version av Zelda. Mycket utforskande och lurande på olika pussel i världen.... 06/11 Skulle nog säga att det är dött och att det har varit dött oavsett vad de gjorde med det just gällande D3, det har aldrig varit bra om du frågar mig men samtidigt så fanns det inga riktiga motståndare. Som sagt TL2 hade problemet med end game, du kunde... 05/11 Travis Baldtree har lagt upp en serie tweets om Runic Games. Han var en av grundarna men lämnade 2014 och gjorde Rebel Galaxy med en ny indiestudio. https://twitter.com/TwinStickGames Travis och hans nya studio håller på med ett nytt rymdspel verkar det... 05/11 Vill ni ha mer Torchlight kan nu ju testa 'Fate' av WildTangent, som faktiskt är Torchlights direkta föregångare. 05/11 Tråkigt! Torchlight 1 gillade jag som fan när det kom, 2an har jag hört är ännu bättre men har inte lirat det alls. HOB är totalt ointressant vilket märks. 05/11 @Esri: Spelade inte så mycket, men problemet var att det inte fanns något bra end game enligt mig. Var värt att spela igenom, öka svårighet spela igen kanske två klasser. Men till skillnad från diablo fick jag aldrig lust att direkt pressa min gubbe.... 05/11 Om jag inte missminner mig så har Perfect World gediget med kapital, en av dom kinesiska onlinespells-giganterna. Om dom tror på studion skulle dom få fler försök även om försäljningen inte gick något vidare - det är ju inga storbudget-spel Runic gör... 05/11 jaha,så fort man gillar ett lir så kan man ge sig fan på att universums alla onda krafter ser till att en 2:a absolut inte på tal,suck! skräp spel som t.ex assassin's creed kommer ut årligen och snart antagligen månadsvis..dubbelsuck,hade hoppats på ny... 05/11 Neeeeej! Älskade Torchlight och i synnerhet Torchlight 2. Vi nästan skrek efter en expansion att få slänga pengar på, men icke. Det var som att de inte ville tjäna pengar. :( Sorgligt! 05/11 Köpte Hob, älskar det spelet. Sorgligt att detta hände. :( 04/11
Skicka en rättelse