När cinematic inte räcker.

För den som besökte Blizzcon i år var det nog svårt att missa deras diorama skapat med inspiration från årets World of Warcaft-cinematic. Över 10 000 små spelarkaraktärer var placerade i en nästan 120 kvadratmeter lång återskapelse av Battle for Lordaeron.

Tittar du riktigt nog kan du se samtliga karaktärer som visas i trailern, men det riktigt imponerande var att alla figurer var tagna från besökarnas egna WoW-karaktärer. Med hjälp av den officiella Blizzcon-appen kunde spelare alltså hitta sina egna små figurer.

Hur detta gjordes och hur lång tid det tog kan vi bara gissa oss till. Men det slutade i alla fall med att Blizzard plockade hem ett världsrekord av Guinness.

Gillar att ingen upptäckt att det blev lite fel på matten på 3 dagar, Det är ca 120 kvm och inte 400kvm :) Edit: Besserwissern i mig bestämde sig för att detta var den spark som behövdes för att äntligen regga ett konto :D 08/11 @MatsDahlgren: Grundmålade ja. ;) 07/11 Det här är SÅÅÅÅ mycket mera imponerande. Sure Blizzard diorama är större men knappast lika detaljerat. https://imgur.com/gallery/GKRIh 06/11 @gusgun577: Om man bara läser lite och förstår vad man läser så inser man ju ganska snabbt att de har 3D-skrivit 10000 OLIKA figurer, alla baserade på deltagarnas egna karaktärer i spelet ( om man förköpt då antar jag...) och även om det är skrivare som... 06/11 Haha, precis min tanke efter att ha läst kommentarsfältet. 05/11 Ett jävla gnäll på dagens ungdom. 05/11 Men, alltså jag fattar inte? 😄 Skit trist o kolla på omålade "warhammer liknande" figurer ju.. Eller missar jag nått? Blizzard brukar ju ha riktigt coola statyer o liknande med detta var ju meh. 05/11 @Ravenknight: Haha, jo tack hade exakt samma problem med tyranid. Kollade på många youtube videos om schysta ink-wash blandningar så det är ett tips iaf om hur man kan göra det lite snabbare. 05/11 En ny motor lär det inte bli då dom uppdaterar den befintliga varje gång en expansion släpps. 05/11 WoW2 med VR kanske hade varit nåt. Anings mycket svårare dock :) Tank som ska ha buff samtidigt som en healer ska ha koll å nån som debuffar under bossfight där bossen typ tailswipar alla huller om buller å man ska hitta rätt chars igen 05/11
Skicka en rättelse