Frågan är när (eller om) vi får vara med och leka.

Playstation-spelare i staterna har fått en anledning till att jaga trophies, Sonys svar på achievements. Samlar du tillräckligt många pokaler kan du få 10 dollars rabatt på PSN-köp.

Enligt Kotaku kommer ett poängsystem introduceras. Silverpokaler är värda en poäng, guld tio och för platinatroféer får du hundra poäng. En sådan rabattkupong kostar 1 000 poäng så det säger sig självt att du får ligga i (mycket!) om du ska tjäna en (liten!) hacka.

Jag är ganska kluven till Playstation 4-troféer. Å ena sidan är jag glad när det plingar till. Å andra sidan frågar jag mig direkt varför jag blir glad. Att få rabatt på spel genom att erövra de här troféerna kan möjligen vara ett sätt att ge dem mer av ett existensberättigande.

@Banjo: Xbox sammanställer alla dina poäng till en lika betydelselös sak som Playstation levels. Man kanske har 20420 poäng i Xbox men är motsvarande Level 20 i Playstation - vad innebär detta rent konkret? Att man spelat ut flera spel på just denna kon... 08/11 En del är skitsvåra. En del behöver man bara spela igenom spelet för att få den. I Telltales spel är det generellt lätt att få platinum. 07/11 En del är lätta per definition men tar jävligt lång tid. Är som inte värt att lägga ner så mycket tid för att få rabatt när det går flera hundra gånger snabbare att samla pantburkar. Visst är det en trevlig bonus att få lite rabatt när man fått lite tro... 06/11 Men är inte platina skitsvåra att få? 06/11 Achievements är bättre... på Xbox. Där får man en samlad summa poäng. Troféerna på Playstation saknar jag samma system för. Där går det mest ut på att maxa varje enskilt spel och ta 100 procent. Det finns nåt system med nivåer också. Tror jag. Men jag... 06/11 Visst tar det lång tid att få ihop till ett fullprisspel. Men bara vetskapen om att man kanske kommer kunna köpa ett spel på nån rea gör det ju sjukt mycket roligare att gå o jaga lite trophys. 06/11 Saxat från Feber: Roughdaw4, världens främsta troféjägare på Playstation, har 1 359 platinumtroféer, 6 903 guldtroféer och 15 551 silvertroféer och byts dessa in för presentkort så skulle Roughdaw4 få 2205 dollar vilket motsvarar drygt 35 fullprisspel... 06/11 37 plat och 134 guld i nuläget, kanske man kan köpa till sig något spel eller dlc på det. 06/11 https://www.youtube.com/watch?v=Y0ZUtqna7Mg Haha kanske dags för Playstation ägare att samla på sig dessa spel? 06/11 Wopehdoo!!!!! Bara 10 platina för $10 rabatt! 06/11
Skicka en rättelse