Phil Spencer snackar konsolfritt spelande – trots Xbox One X-premiären.

Microsoft kan komma att släppa en tjänst för att streama spel inom tre år. Tjänsten ska i vissa avseenden kunna vara oberoende av Xbox-konsolen. Det säger Phil Spencer, chef för företagets Xbox-avdelning, till Bloomberg.

Spencer pekar på att dagens spelare inte vill se sina spel bundna till en specifik plattform, ett påstående som råkar ligga i linje med Xbox Play Anywhere, Microsofts satsning på att göra sina egna spel tillgängliga på både Xbox One och Windows 10. En eventuell streamingtjänst kommer då komplettera Xboxen, snarare än att förpassa den till historiens soptipp, skriver Bloomberg.

While software and services are becoming more important, the console isn’t near death yet. It’s still best for gamer enthusiasts and the top games, and will remain so for quite some time. But Microsoft will probably debut a streaming service that doesn’t require a console for some types of content in the next three years, Spencer said.

Molnbaserad spelstreaming var i ropet i början av decenniet, men flera av tjänsterna (t.ex. Onlive) har lagt ner verksamheten medan andra (Playstation Now) inte hittat hit till Sverige än.

Microsoft släpper Xbox One X i dag (läs FZ:s test), en kraftfullare version av den fyra år gamla Xbox One-konsolen. Men det hindrar alltså inte Spencer från att prata om raka motsatsen till spelhårdvara.

@Kleptoman: Spel bör verkligen inte finnas på alla plattformar. Det finns otaliga PC-spel som inte skulle varit alls lika bra om de hade utvecklats även för konsoler. Däremot borde alla spel finnas till och utvecklas primärt för den överlägset bästa pla... 08/11 Min kommentar var inte riktat mot utförande. Menar mest att spelen kommer att finnas på PC också. Har sedan några år övergett konsoller och hatar verkligen att det finns exklusiva spel. Det är främst Sony som gör detta men också Nintendo. Tycker att spe... 08/11 @Manslut: haha nederlag?? Min poäng står oförändrad, och jag har inte tid att kolla senaste statistiken på allting då jag har annat för mig. Är det nån som e svår å ta på allvar så är det du. Inte en enda gång har du adresserat min poäng, utan ägnar dig... 08/11 @oDIRTDIVERo: Som sagt, om du inte förstår innebörden av att argumentera medelst grava faktafel är det bara beklagligt. Det som händer är att det inte går att ta dig på allvar, särskilt när du blir defensivt ifrågasättande snarare än att acceptera ditt... 08/11 @Manslut: enormt??? 10%, 35%, Det är en betydande del man går miste om. Kan du inte erkänna det så är du antingen ett troll eller anställd på netflix.... 08/11 Det påverkar ditt argument nåt enormt, förstår du inte det så är det beklagligt. 08/11 @Manslut: Det är en enkel fråga, som syftade till att påvisa hur meningslöst din lilla rättelse egentligen är. Min poäng är att detta är något som kommer få en negativ inverkan på spelare. Om du inte har en legitim åsikt att komma med utan bara stryker... 07/11 @oDIRTDIVERo: Vad jag vill har väl inget med dina faktafel att göra? 07/11 @Manslut: hade du bara velat ha tillgång till 35% av spelen som släpps? 07/11 OnLive la ner pga av just Sony köpte dom. Så den tjänstens kodbas är garanterat minst delvis del i Playstation Now. 07/11
Skicka en rättelse