Alla Take-Two-spel ska innehålla "consumer spending options" i framtiden.

Mikrotransaktioner är en ofta bespottad affärsmodell om man kikar på diverse spelsajter och forum på den vida webben. Men i det tysta sitter mängder av människor världen över och köper digitala knivar och lootlådor som om livet hängde på det. Ubisoft avslöjade nyligen att de tjänar mer pengar på extramaterial än försäljning av digitala spel.

Take-Two, bland annat utgivare för GTA-spelen och kommande Red Dead Redemption 2, har också gottat sig i de digitala mikroköpen. Så pass att varenda framtida spel från dem ska innehålla vad de kallar för "consumer spending options". Alltså mikrotransaktioner.

Take-Two-chefen Strauss Zelnick berättar att det inte nödvändigtvis behöver innebära att alla spelen ska ha en online-komponent. Det behöver inte heller röra sig om virtuella valutor. Men i någon form ska det alltså gå att spendera riktiga pengar i varenda Take-Two-spel framöver.

@Smoo87: Någon här har inte följt en genomsnittlig redditpost eller ett facebookinlägg märker man direkt. För varje hyllning så följs det upp av hundratals arga kommentarer. Dessutom har du belägg att dessa skulle vara med från början? Bara för att stud... 13/11 @Dizzz: folk hade gnällt om dom hade fått ett mer komplett spel. Jo men visst, alla hyllningar man ser till höger och vänster när utvecklare skjuter upp release för att kunna släppa sitt spel färdigt, är vad? Inbillning? Isf tror jag vi är många som fåt... 12/11 Vad va det jag sa ? man ska köpa boots för en micro slant...köpa en ny hatt för en microslant osv 11/11 @Tjobbing: Måste hålla med. Är en helt annan känsla när man belönas med saker i spel istället för köpa genom loot boxes. 10/11 tack vare alla ärthjärnor som köper de här spelen ,kommer det att se ut så här på spelfronten för gott,så är det! jag skiter i vilket för jag fick nyss tag på det ballaste vapnet i ett spel någonsin, "the daedric crescent" i morrowind,lirar mästerverket... 10/11 @Smoo87: Då hade folk gnällt istället. Förstår inte varför folk ens gnäller på DLC som dessa. Har ni inget bättre för er än att gnälla på saker ni inte vill köpa? Eller du kanske anser att folk ska jobba gratis för att du inte vill köpa det dessa produc... 09/11 @Ricomaniac: 😂👍👍👍👍👍👍 09/11 @Oakenborn: Jsg ska fuska sönder skiten på RDR2 online. Ska jag låta någon som har en bortskämd unge få köpa sig förmåner ocg vi som inte vill betala eller dom inte har råd med det få sämre online upplevelse. Du borde också fuska skiten ur med in game... 09/11 Amerikanska bolag som har köpt upp EU bolag och smutsat med sin vampyr girighet och försöker styra företagen inom EU. Jag är ingen kommunist PK eller höger eller rasist bara människa. Men helt ärligt att det gått så långt att dom spridit sig in i Spel... 09/11 @Dizzz: om anledningen var att dom inte skulle hunnit göra färdigt så kunde dom gjort 1 av 2 alternativ; 1. Försenat releasen 2. Gett en gratis uppdatering till spelet med det, om meningen skulle vart att det skulle funnits vid release, för jag kan inte... 09/11
Skicka en rättelse