Total War: Rome 2 - Empire Divided släpps i slutet av månaden.

För ett tag sedan skvallrade Creative Assembly om att de jobbar på tre parallella projekt, däribland en expansion till ett av deras äldre spel. Och nu får vi veta vad det handlar om.

Det är fyra år gamla Total War: Rome 2 som får en ny kampanj som heter Empire Divided. Festligt nog blir det inte heller särskilt lång väntetid – materialet lanseras den 30 november.

10 spelbara fraktioner står till förfogande över fem olika kulturer. Fokus den här gången är en betydligt kortare tidsperiod än den i spelets huvudkampanj. Några features:

  • A new grand-scale Campaign Pack for Total War: ROME II

  • Plunges players into the crisis of the third century, a critical turning-point for Rome

  • Play as one of ten different factions across five cultural groups

  • New Heroic Factions with elaborate victory conditions, famous leaders and crafted event-chains

  • New period-specific events, dilemmas and missions

  • New Campaign features: Plagues, Cults and Banditry

  • Restructured technologies and unique new buildings

Läs mer om Empire DividedSteam och i en officiell FAQ för tillägget.

Medieval <3 09/11 Exakt. Du satte ord på mina känslor gällande perioden. Början till slutet, det mystiska och stora Rom är borta. Perioden år 300 är högst opersonlig och grå för min del. Inga utmärkande drag (när det kommer till krigsföring). Känner likadant inför period... 09/11 Känns inte alls intressant detta, men får väl pröva det (har ändå 868 timmar i Rome 2 loggat på Steam). Perioden är till del intressant, men ändå inte. Det gamla mytomspunna Rom är nu borta och istället är detta början på slutet. Det jag dessutom gillar... 08/11 Medieval 3 är precis det jag vill ha också! 08/11 @Buio: Ett nytt, fristående historiskt spel är också på gång! Hoppas på utannonsering snart. Men de har lovat att det blir en helt ny tidsperiod, ingen uppföljare. https://www.fz.se/nyhet/274809-creative-assembly-om-total-wars-framtid-forvanta-er-ett-an... 08/11 Hade iofs hoppats på nått rafflande ny period. Älskar Rome-eran, men börjar bli lite urvattnat. Och för övrigt så vad är skillnaden periodmässigt? Attila utspelar sig också när Rome var delat. 08/11 Rome 2 är det spel som borde vara deras paradhäst, inte det spel man minns som buggigt och dåligt. Nu har Warhammer tagit över, men jag tycker att de historiska spelen har potential att vara roligare och bättre. Hoppas att de gör en comeback för de hist... 08/11 Det sämsta och absolut buggigaste total war som släppts. Releasen var helt katastrofal. Hoppas att det här kan rädda det från att bli något annat än en ful fläck i spelserien. 08/11 Med tanke på hur kass Rome II's release var, så fick spelet aldrig riktigt en chans för mig. Åja, jag har nog fått in drygt 200+ timmar, men det var efter Emperor Edition släpptes. Ska bli intressant med detta. Definitivt köp! 08/11 Ska bli intressant. Kanske tom. tar och installerar om spelet igen. ;) 08/11
Skicka en rättelse