Pro och X förlänger förstås livslängden för Xbox och Playstation.

Med PS4 Pro, Nintendo Switch och Xbox One X släppta de senaste 13 månaderna finns inga tecken på att nästa generation konsoler är i antågande. Det tror inte heller Ubisoft-chefen Yves Guillemont.

Han förväntar sig att nästa konsolgeneration är "minst två år" bort, sa han efter att Ubisoft presenterat sin halvårsrapport i går, skriver Gamespot.

Eftersom Sony lanserade Playstation 4 Pro förra året och Microsoft Xbox One X det här året, tror vi att vi har minst två år framför oss innan något nytt kommer. Men det är vår uppfattning, vi har ingen hemlig information på den fronten.

Föga överraskande talar han väl om både Microsofts och Sonys nya kraftfullare konsoler, och menar att kraften används av Ubisofts utvecklare för att skapa kraftfullare spel.

Vi gillar verkligen det faktum att Sony och Microsoft verkligen stoppar mer kraft i sina maskiner, att de använder teknisk evolution för att ge kraft till våra utvecklare att skapa bättre spel åt våra spelare. Det är ett steg i rätt riktning, istället för att försöka göra tillbehör eller andra saker. Det kommer hjälpa industrin en hel del eftersom spelen kommer bli väldigt vackra på dessa maskiner.

Ubisofts kvartalsrapport slog fast att företaget tjänar en hacka på digital försäljning, och inte minst Switch-spelet Mario + Rabbids Kingdom Battle gick bra. Bra gick också försäljningen av digitalt extramaterial (mikrotransaktioner, dlc, mm) – det stod för över 50 procent av företagets digitala försäljning.

Switch släpptes i början av året, så det lär dörja innan Nintendo skyfflar ut ny hårdvara. Men Sonys och Microsofts konsoler fyller fyra år i dagarna, så om det inte vore för att båda släppt muskligare modeller vore generationsskifte om två år annars ingen sensation. Sex års levnadscykel känns rätt normalt för en konsol. Så här har de stora konsolfamiljernas modeller släppts:

Xbox

Svensk premiär

Xbox

2002

Xbox 360

2005

Xbox One

2014

Playstation

Svensk premiär

PS

1995

PS2

2000

PS3

2007

PS4

2013

Nintendo

Svensk premiär

NES

1986

SNES

1992

N64

1997

Gamecube

2002

Wii

2006

Wii U

2012

Switch

2017

Men DEN STORA FRÅGAN inför nästa konsolgeneration är inte när den anländer, ej heller hur kraftfulla maskinerna blir. Utan: vad kommer nästa Xbox heta?

Finns en hel del krimskrams och annat att gnälla om PC också, blanda inte in mig i konsoll/Pc-käbblet. 09/11 @Wille_3: Fokus på krimskrams istället för prestanda ökningar. Det jag kommenterade och syftar på hdr och dolby atmos och hur krimskrams hjälper oss pc ägare med skynda på utvecklingen. 09/11 På vilket sätt påstår Du att att jag förespråkar PC? 09/11 Den kommer heta Xbox 2,5 aka Mobile Clippy Pocket PowerPC Metrosexual 16K Edition N (N:et står för att Media Player inte ingår) 09/11 Xbox PC. 09/11 Bästa vore en konsol som är tillräckligt liten och kraftfull att den får plats direkt i HMD:n 09/11 Frågan är om man kommer släppa en konsol som man fäster över skulderbladen(lite hängslens design) och lirar via VR istället för vanlig skärm :p Vanliga mobiler är för slöa och vanliga datorer är för klumpiga(även utan sladd). För att få stöd för gamla... 09/11 Hur menar du att "såna som jag" som köper det absolut bästa som finns att tillgå enligt kraven nöjer sig? Jag köper den största skärmen med den högsta upplösningen som finns med 144Hz och IPS-panel (vilket landar i 27" och 2160x1440), det om nåt indiker... 09/11 Jag vet att det är en stor skillnad mellan en 144hz panel och en 60hz panel. Problemet är att det finns såna som du som nöjer sig med låg upplösning, dålig konstrast, dåliga färger så länge som du får 144hz. Skärmtillverkarna vet det och satsar därför... 09/11 @marcus8958: Bakåtsträvare? Nöjer sig? Det finns varken skärmar eller grafikkort som pallar det, så vad hade du tänkt att man skulle köpa för att driva det framåt? Hz har högre prio än upplösning, därför att det gör en sjuk skillnad att köra i 144 jämfö... 09/11
Skicka en rättelse