Med PS4 Pro, Nintendo Switch och Xbox One X släppta de senaste 13 månaderna finns inga tecken på att nästa generation konsoler är i antågande. Det tror inte heller Ubisoft-chefen Yves Guillemont.

Han förväntar sig att nästa konsolgeneration är "minst två år" bort, sa han efter att Ubisoft presenterat sin halvårsrapport i går, skriver Gamespot.

Eftersom Sony lanserade Playstation 4 Pro förra året och Microsoft Xbox One X det här året, tror vi att vi har minst två år framför oss innan något nytt kommer. Men det är vår uppfattning, vi har ingen hemlig information på den fronten.

Föga överraskande talar han väl om både Microsofts och Sonys nya kraftfullare konsoler, och menar att kraften används av Ubisofts utvecklare för att skapa kraftfullare spel.

Vi gillar verkligen det faktum att Sony och Microsoft verkligen stoppar mer kraft i sina maskiner, att de använder teknisk evolution för att ge kraft till våra utvecklare att skapa bättre spel åt våra spelare. Det är ett steg i rätt riktning, istället för att försöka göra tillbehör eller andra saker. Det kommer hjälpa industrin en hel del eftersom spelen kommer bli väldigt vackra på dessa maskiner.

Ubisofts kvartalsrapport slog fast att företaget tjänar en hacka på digital försäljning, och inte minst Switch-spelet Mario + Rabbids Kingdom Battle gick bra. Bra gick också försäljningen av digitalt extramaterial (mikrotransaktioner, dlc, mm) – det stod för över 50 procent av företagets digitala försäljning.

Switch släpptes i början av året, så det lär dörja innan Nintendo skyfflar ut ny hårdvara. Men Sonys och Microsofts konsoler fyller fyra år i dagarna, så om det inte vore för att båda släppt muskligare modeller vore generationsskifte om två år annars ingen sensation. Sex års levnadscykel känns rätt normalt för en konsol. Så här har de stora konsolfamiljernas modeller släppts:

Xbox

Svensk premiär

Xbox

2002

Xbox 360

2005

Xbox One

2014

Playstation

Svensk premiär

PS

1995

PS2

2000

PS3

2007

PS4

2013

Nintendo

Svensk premiär

NES

1986

SNES

1992

N64

1997

Gamecube

2002

Wii

2006

Wii U

2012

Switch

2017

Men DEN STORA FRÅGAN inför nästa konsolgeneration är inte när den anländer, ej heller hur kraftfulla maskinerna blir. Utan: vad kommer nästa Xbox heta?