"Inget fel med lådor som ger dig slumpmässiga föremål."

Den senaste tiden har snacket om mikrotransaktioner intensifierats, och bland annat Star Wars: Battlefront II och Middle-Earth: Shadow of War har stått i händelsernas centrum med kritik mot respektive betalningsmodell. Samtidigt har Ubisoft konstaterat att de tjänar mer pengar på mikrotransaktioner än digitala spel, och Take-Two ska anamma betalningsmodellen i varenda framtida spel.

Under Blizzcon-mässan fick Blizzard-chefen Mike Morhaime frågor om lootlådorna i Overwatch. Han svarade att han inte tycker att det är något fel med lådor som belönar spelare med slumpmässiga föremål, och att den pågående kontroversen gällande mikrotransaktioner därmed inte gäller Overwatch.

Morhaime påpekar att det inte går att köpa sig till några spelmässiga fördelar via deras lootlådor (innehållet är enbart kosmetiskt) och att han inte ser att det finns något inslag av hasardspel då det inte går att omvandla innehållet i lådorna till riktiga pengar.

Läs hela intervjun hos Game Informer.

Föredrar o inte vänta eller bli lurad. Det ändras tids nog.. alt. försvinner (skulle inte saknas av majori). 11/11 Felet med overwatchs lådor är så fucking cpdyrt för det ens ska vara värt att köpa dom. 10/11 @Tobbe: Ingen av dem är nödvändigtvis bättre än det andra. Om det ska göras specifika skins som kan köpas direkt så kostar dessa oftast mer än det genomsnittliga totalvärdet av lootboxes. Dessutom behöver de tänka på hur många som spelar en karaktär,... 10/11 @Tobbe: Jag kan hålla med. Det roliga med customizations är ju att skapa sin egna unika karaktär genom kosmetiska föremål man själv VILL ha, som i Path of Exile till exempel. Så länge man inte köper sig fördelar är jag all for. 10/11 I Overwatch är alla heroes upplåsta och det finns inga vapenuppgraderingar att få genom loot. Själv är jag en sucker för loot boxes och tycker det är kul att då och då få ett random legendary skin eller liknande. Alla som spelar kontinuerligt kommer så... 10/11 Förstår inte.. 1 vill ha pirattyget!... MEEN...måste vänta till det slumpar fram ..... sur :mad: 2 vill ha pirattyget!... väljer det .. glad :) Hur är första bättre? 10/11 Ge fan i och snacka skit om Världens största & bästa spelföretag! Fattar ni de! 10/11 Men asså? Man köper Overwatch, får ett fullskaligt multiplayerspel.... Ingen tvingar er att köpa lådorna? Är väl bara bra med mer frihet att kunna välja det? Jag tycker det är kul att öppna lådorna och få finare skins, men skulle aldrig betala för det.... 10/11 @Anton Q: Jag personligen tycker inte att lootlådorna bör vara en viktig del av varför man spelar ett spel, från början var det något extra som level upp belöning. Frågan är om det inte skulle vara samma tjafs om det gick att köpa skins rakt av. Prisern... 10/11 @blohm: jag röstar med min plånbok, köper spel jag är intresserad av och som ger mig spelglädje. Gillar att öppna lootlådor i overwatch, men betalar inte för dom. 09/11
Skicka en rättelse