Undersöker en framtid med streaming och abonnemang.

Trender kommer och går, men något som varit konstant sedan urminnes tider är sportspelen från EA som beskedligt dyker upp en gång om året. I den mystiska framtiden kan det dock bli slut på de årliga spelen.

I en intervju med Bloomberg berättar EA-chefen Andrew Wilson att de sneglar mot sina egna affärsmodeller i Korea och Kina, och funderar på om de går att applicera globalt. Modellen går ut på att kontinuerligt uppdatera ett grundspel, till exempel Fifa, och emellanåt släppa större "code drops" ungefär var fjärde år.

Wilson nämner också möjligheten att röra sig mot tjänster med abonnemang till mobiltelefoner. Han nämner Netflix och Spotify som exempel på att kunder är villiga att betala även till det formatet, och att EA undersöker om det går att göra för spel.

@breahl: klart man vill, menade mer skrattretande eller ironiskt kul :) 13/11 Jag gillar inte någon bugg. Vill att det ska vara så verklighetstroget som möjligt. 13/11 @breahl: ja absolut men historiskt sett så brukar fifa vara buggigt och inte allt som blir patchat heller. Gillade "buggen" där du kunde sälja lånade spelare, bortplockat nu, tänk det i verkligheten, snacka om arga managers och klubbar då 😂 11/11 Ja fast genom att det är så mycket nytt i år i karriärläget så är det väl därför det blivit så. Dom har inte testat det ordentligt innan. 10/11 snart får man betala en microslant för att börja spela såkallade fullständiga spelet Det är ju inte många dagar efter dom har släppt fullständiga spelet som ett dlc dyker upp 10/11 Tänker exakt samma.. Folk köper en glorifierad patch varje år ;D 10/11 Känns nästan som att Microsofts lösning med Win10 skulle passa sportspelen också. Alltså att ha ett fotbollsspel som sedan får uppdateringar varje år istället för att släppa ett helt nytt. Är ändå inte så jäkla stor skillnad mellan spelen, så känns mer... 10/11 @breahl: fan så mycket skit har inte jag märkt, störande grejer du nämner och det är ju sånt man inte skulle palla i fyra år, de är ju inte världsbäst på att patcha karriärläget heller för den ger ju inga extrapengar som FUT 😕 10/11 Nej då hade jag slutat spela FIFA, det kan jag säga direkt. 10/11 Det förvånar mig att de inte gjort alla dessa sportspel F2P och bara krängt tröjor, bollar, spelare, klubbor via mikrotransaktioner. Jag tror målgruppen som helt hjärndött köper samma spel varje år lätt hade spenderat massor på sådant krims krams. 10/11
Skicka en rättelse