EA har plockat fram plånboken och köpt Respawn Entertainment, uppger Game Informer. Speljätten ska ha betalat 315 miljoner dollar, cirka 2,6 miljarder kronor, för studion.

Affären lär innebära att Respawns tid som oberoende spelutvecklare är över. Hittills har man samarbetat med EA, som gett ut deras spel, men inte ägts av storföretaget.

Respawn bildades 2010 av Infinity Ward-grundarna Jason West och Vince Zampella efter att dessa hamnat i konflikt med ägaren Activision. De båda herrarna var också med och tog fram Call of Duty-serien. Respawn har släppt Titanfall och Titanfall 2, som båda mottogs väl men inte levde upp till försäljningsmålen. Tvåan lanserades blott en vecka innan EA-spelet Battlefield 1 förra hösten, ett beslut som inte är alldeles lätt att begripa.

Det kan nog finnas en och annan orolig själ på Respawn nu, med tanke på den nya ägarens historik i fråga om hur man hanterar uppköpta företag. Men låt oss inte måla fan på väggen. EA sitter på Star Wars-licensen, och Respawn jobbar på ett hemligt Star Wars-actionspel i tredjepersonsvy. Högintressant om det håller Titanfall-kvalitet.