Sent i går kväll stod det klart att EA köper den Los Angeles-baserade Titanfall-utvecklaren Respawn Entertainment för omkring 400 miljoner dollar.

Men EA ska inte ha varit ensamma om att vilja lägga vantarna på den hittills oberoende studion. Koreanska Nexon, som gett ut mobilspelet Titanfall: Assault, var sugna att hala fram plånboken, men EA bjöd högre. Det uppger källor till Kotaku.

EA skriver i en pressrelease att man som mest betalar 455 miljoner dollar för Respawn. Slutsumman bestäms av vissa hemliga kriterier i kontraktet, men enligt Kotakus källor gäller bland annat snittsiffrorna för framtida Respawn-spel på Metacritic.

Respawn jobbar i nuläget på tre projekt: ett nytt Titanfall, ett Star Wars-actionspel och "en VR-spelupplevelse". Inget av dem har något känt releasedatum.

Respawn bildades 2010 av Vince Zampella och Jason West efter att Activision under dramatiska former sparkade dem från Infinity Ward, studion de båda var med och grundade och skapade Call of Duty-serien med. Med Respawn har man gjort två Titanfall, det senaste släpptes förra hösten men sålde dåligt på grund av hål i huvud-releasedatum - det lanserades nästan samtidigt som fps-giganterna Battlefield 1 och Call of Duty: Infinite Warfare. Låt oss hoppas att Respawns nästa spel behandlas bättre.