EA ska ha bjudit högst.

Sent i går kväll stod det klart att EA köper den Los Angeles-baserade Titanfall-utvecklaren Respawn Entertainment för omkring 400 miljoner dollar.

Men EA ska inte ha varit ensamma om att vilja lägga vantarna på den hittills oberoende studion. Koreanska Nexon, som gett ut mobilspelet Titanfall: Assault, var sugna att hala fram plånboken, men EA bjöd högre. Det uppger källor till Kotaku.

EA skriver i en pressrelease att man som mest betalar 455 miljoner dollar för Respawn. Slutsumman bestäms av vissa hemliga kriterier i kontraktet, men enligt Kotakus källor gäller bland annat snittsiffrorna för framtida Respawn-spel på Metacritic.

Respawn jobbar i nuläget på tre projekt: ett nytt Titanfall, ett Star Wars-actionspel och "en VR-spelupplevelse". Inget av dem har något känt releasedatum.

Respawn bildades 2010 av Vince Zampella och Jason West efter att Activision under dramatiska former sparkade dem från Infinity Ward, studion de båda var med och grundade och skapade Call of Duty-serien med. Med Respawn har man gjort två Titanfall, det senaste släpptes förra hösten men sålde dåligt på grund av hål i huvud-releasedatum - det lanserades nästan samtidigt som fps-giganterna Battlefield 1 och Call of Duty: Infinite Warfare. Låt oss hoppas att Respawns nästa spel behandlas bättre.

Advance prayers for Respawn. https://9gag.com/gag/aOBn9DD 18/11 @Chomag: Klart det är aktieägarna som betalar även om det inte är en nyemission. Man betalar ett pris (företagets värde) till någon annan som man köper av. Värdet bestäms av hur mycket pengar bolaget har el. kommer att ha. D.v.s betalar jag t.ex 120 spä... 11/11 @Maysay: Fast det är väl bara vid en nyemission va? Inte helt hundra på hur det verkligen fungerar med aktier, ägarskap och investeringar/utdelningar... Men aktier som redan finns i omlopp genererar väl noll och ingenting till själva företaget när de... 10/11 Nya Titanfall = Battlefield 2143? Orkar inte med EA längre, denna girighet och starka ovilja att ge fansen "bra" upplevelser förstör så många andra potentiella projekt. :( 10/11 @robbis: Alla som äger företaget får en utdelning. Resten kan få bonusar om ägarna känner sig villiga till det. 10/11 @Nojeb001: det är ju även aktieägarna som lägger ut pengarna. 10/11 RIP. Nu kommer Titanfall spelen börja ha lootlådor, där spelarna med mest pengar kan köpa grymt obalanserade titans att besegra casualspelarna med. 10/11 Ytterligare ett företag som de skall förstöra då 10/11 @DeFeCT: Tänkte samma sak, bara invänta en nedläggning 10/11 Nej, det är oftast aktieägare inom företaget som får pengarna i såna här deals. Uppfyller man inte vissa punkter så blir det mindre cash från EA till Aktieägarna, det är då du ser aktieägarna dra fram sina pitchforks för att peta lite på alla arbetare... 10/11
Skicka en rättelse