Spoiler: ja.

Är Star Wars: Battlefront II ett pay-to-win-spel? Många vädrade såna farhågor efter betatestningen, men EA gick snabbt ut och försökte dämpa kritiken med beskedet att saker skulle ändras till fullversionen.

När nu EA Access-prenumeranter kan testa nästan hela spelet (singleplayer är begränsat, i övrigt är det fullversionen) har flera spelsiter tagit en närmare titt på hur saker och ting fungerar. Och kortfattat verkar pay-to-win vara fullt möjligt.

Xfactorgaming har testat att köpa ett paket Crystals, en ingame-valuta som handlas för riktiga pengar, för 90 dollar. För detta fick man ett Interceptor-skepp på level 14 som flygs i spelformen Starfighter Assault. Och i filmen nedan beskriver man det som helt överlägset:

We're absolutely mopping people up. When you're rolling around with a level 14 interceptor and it takes people 150 percent more time to lock on because you've already got a blue three-point card, that's an absolute game-changer.

Så enligt Xfactorgaming är det helt klart att man kan köpa sig till framgång i Battlefront II. Men, och det här är viktigt, det betyder inte att man MÅSTE betala pengar för att få ett så kraftfullt skepp. Enligt EA:s uttalande kan de kraftfullaste sakerna i spelet bara nås genom att spela sig till dem, och det är förstås inte alls omöjligt att det går att fixa ett level 14-skepp genom hederligt gammalt spelande. Frågan är hur lång tid det tar.

Eurogamer har tagit en titt på det här med Crystals. Det säljs i olika paket som kostar så här:

  • 500 Crystals – 5 dollar

  • 1000 – 10 dollar

  • 2100 – 20 dollar

  • 4400 – 40 dollar

  • 120,000 – 100 dollar

Vi hoppas komma närmare svaret på såna frågor när vi sätter betyg på Star Wars: Battlefront II nästa vecka.

@sCaz: Din kritik och ditt citat är helt missriktade. Jag förstår inte din WoW-referens men aimbot och wallhack är fusk. Att betala sig till sådant som vem som helst ändå kan få tillgång till är givetvis något helt annat. Citatet avser obefogade belönin... 13/11 Ja kolla bara Ubisoft och Taketwo, den ena berättar att majoriteten av deras intäkter är genom MT och de andra säger att ALLA deras spel kommer innehålla MT. Folk behöver inte bojkotta spel p.g.a. det, men SLUTA köp saker in game! Sluta ge dessa giriga... 12/11 Frågan är vilka är det som köper sånt här skit ingame? VIlka är idioterna? Ni förstör spelvärlden. Uppenbarligen tjänar dom pengar på det.... 12/11 Fantastiskt att behöva betala full summa för ett trippelA spel och sen behöva betala ännu mer pengar för att rusha spelet. Kan fatta att warframe har ett pay2rush system men ett sådant spel som detta är fan sorgligt. Bra jobbat EA 12/11 @Mortaigne: då har man att hitta på iaf 😝 12/11 Knepig balans men samtidigt så når man singularity (når en punkt där man går förbi i både skill och gear) och jag blir mer nöjd över mina prylar jag spelat ihop. Vill kids eller dom med tidsbrist köpa sig fördelar så låt dom, dom blir inte bättre spelar... 12/11 Fan det är ju helt efterblivet. Bojkotta skiten 11/11 @oDIRTDIVERo: absolut, håller med 11/11 Ser nu rapporter om att det tar 40h spelad tid innan man har samlat ihop tillräckligt för en (1) Hero lootcrate. Alltså en hel arbetsvecka för att låsa upp en hero om man inte spenderar credits på något annat alls! De vill verkligen sälja lootboxes...... 11/11 @karatekex: jo. Det blir dock mycket värre när dom som betalar får ett sportsligt övertag gentemot dom som inte gör det. 11/11
Skicka en rättelse