Verkar överlag vara imponerade av resultatet.

Doom för Nintendo Switch landade i fredags och vi på FZ gav spelet 3/5 med omdömet att det var en bra, om än aningen suddig, version av Doom för den som vill döda demoner på bussen. Nu har tekniksnillena på Digital Foundry synat Switch-versionen från topp till tå för att ta reda på hur bra spelet presterar på den relativt klena hårdvaran.

Resultatet talar om en version som inte riktigt lyckas nå upp till målet på 720p/30fps hela tiden, men tack vare att spelet syns på en mindre skärm i det portabla läget så är det inte alltid detta märks. Kan man se bort från diverse tekniska missar menar Digital Foundry att Switch-versionen ändå kommer bra nära de andra konsolversionerna av spelet rent visuellt. Inte illa pinkat för den lilla bärbara maskinen.

@Pholiage: om de släppts på xbox one som man kan ta med sig på bussen hade folk prisat det lika mycket ja. Hur kan folk missa den poängen. Var kan ni lira Doom portabelt och bekvämt? Jag har inte ens en switch, men kan se vad de faktiskt hade att jobba... 13/11 Jag är sjukt nöjd med spelet. Visst, det är lite sämre grafik och prestanda. Men det är fortfarande lika kul. Typ som en fylla på billig öl istället för champagne. Typ. Eller nåt. 13/11 Spelet ser ut som skräp. Det går inte att förneka det. Finns inget att vara imponerand av heller. Jämför det med att det går att starta upp Crysis på en 486dx100. Men inte fan går man o betalar 600kr för det. Blir lite ocd varning över alla som prisar... 13/11 @didde: Kanske är så att de fått en summa av nintendo för att porta över det så att de får lite varierat spelutbud till konsolen. 13/11 Tja, det är ju riktiga Doom FFS, så det är ju rätt fränt att man kan få hela spelet i portabelt format med alla bells & whistles. Det ser ju klart bättre ut än vad jag kunnat föreställt mig. 13/11 @jOnÄTÄn: ja det har det. Dock släpper de spelet utav en anledning. Skulle ju inte släppa ett spel om de inte tror att det skulle sälja. Sedan blir det kanske ingen succé jämfört med ps4/xbox/pc. 13/11 Switch är en portabel ps360, RAGE skulle kunna köra i sina 60 fps på den, säkert med högre res än på ps3 och 360. En hel spelgeneration med "dessa titlar" skulle kunna portas och köras på switchen. Så skulle du vilja gå in lite djupare på hur du menar? 13/11 SOm sagt man köper inte Switch för att spela dessa titlar. Switch är för klen för den här typen av spel, men visst det funkar om man nu inte bryr sig om grafik och framerate. Switch är optimerad för Nintendos egna titlar som Mario och liknande. 13/11 @didde: spelet har ju även funnits ute till andra plattformar ett tag, så många av de som ville köra spelet har nog redan gjort det. Jag tror inte det blir så stort på switch pga den anledningen. 13/11 Om man är spec kåt så förstår jag att detta är en mardröm att tänka sig. Men har alla här som uttalar sig om spelat den här versionen på switchen. Att säga att spelet aldrig borde tillverkas är väl hårt. Jag tror inte bara att dom är Nintendo fanboys... 13/11
Skicka en rättelse