Ökningstakten fortsätter öka.

Övriga aktörer får ursäkta, men Steam är den både viktigaste nätbaserade spelbutiken. Och viktigt eller ej: den har kopiösa mängder spel. Och utbudet ökar i allt snabbare takt.

Hittills i år har fler än 6 000 nya titlar lagts till i Steam-katalogen, uppger Niko Partners-analytikern Daniel Ahmad. Han tillägger att det är fler nya spel än vad som lades till totalt under perioden 2005-2015. Om det fortsätter i samma takt året ut lär det landa i trakterna av 7 000 släppta spel under 2017. Det är 19 nya spel per dag.

Som synes av staplarna tillkom en ganska jämn ström nya spel varje år fram till 2013, men från 2014 har tempot ökat enormt. I skrivande stund listas 19 213 spel på Steam. Vågad gissning: den generella spelkvalitén har inte ökat i samma takt som antalet spel.

Har själv rätt många spel (2000+), många av de är köpta genom bundle sidor som humblebundle osv. Tyvärr är många av de helt värdelösa men har kommit på under det senaste året att köra programmet Idlemaster för att farma steamcards, vissa av korten är... 13/11 Håller med! Riktigt trist för alla schysta utvecklare, framförallt de få bra indieutvecklare som försöker synas i mängden. Kom ihåg för flera år sedan hur kul det var att testa på många nya indie spel, men då var ju merparten bra, okej eller åtminstone... 13/11 Undrar hur många av dem som är fullständigt asset-flip skräp 13/11 Dags för Valve att börja dammsuga bort allt skräp och skit på Steam? Tråkigt att behöva vada igenom en massa bajs då man vill hitta något nytt. 13/11 Nästan 1800 spel har jag på steam. Många ostartade, men jag har faktiskt precis börjat gå igenom dom i bokstavsordning. Tänkte jag ska ha spelat samtliga minst 10min 13/11 https://i.ytimg.com/vi/mvRIIbeoNVM/maxresdefault.jpg Money, money, money! 13/11 "men Steam är den både viktigaste nätbaserade spelbutiken." Nånting saknas här.... Med tanke på hur många spel man får gratis eller till extremt låga priser så har jag helt slutat bry mig om antalet spel på kontot. 13/11 Ja, där sa du något viktigt. Har försökt hitta ett kul Co-op spel för mig och polaren när vi dricker öl i soffan men det är fan svårt alltså. Ofta kommer det upp konstiga saker när man söker på vissa taggar och ibland finns det flera taggar som säger... 13/11 Enda sättet att handla på steam nu mera är ju att veta i förväg vad man vill ha. Att sitta och bläddra eller gå på steams egna rekommendationer är helt meningslöst. De måste verkligen rensa upp bland all skit där. 13/11 Skönt att mest spela på PS4 då. Inte alls lika många spel. Men för många ändå. 13/11
Skicka en rättelse